Общество

Міліція звертається із проханням до батьків

Попереду у дітлахів три місяці сонця, тепла, свіжого повітря, нові друзі та враження.

Для співробітників кримінальної міліції у справах дітей літо — «гаряча» пора року, адже діти більшість часу будуть проводити без належного нагляду дорослих.

У День захисту дітей співробітники СКМСД Корабельного райвідділу міліції вітали дітлахів зі святом, дарували їм подарунки та нагадували про правила особистої безпеки на вулиці та вдома.

PM65image003 

Не забули і про батьків, до яких звернулися з проханням якомога більше спілкуватися зі своїми чадами, пояснювати їм, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації та закликали дорослих берегти своїх дітей, — повідомляє ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області.

PM766image002

Слід зазначити, що станом на 01.06.2013 року до міськрайвідділів УМВС України в Миколаївській області надійшло 88 повідомлень про зникнення дітей, у тому числі 3 підлітка повторно залишили місця мешкання.

Протягом звітного періоду всіх неповнолітніх було розшукано та повернуто додому, з яких 77 — упродовж доби.

У правоохоронців викликає занепокоєння той факт, що із зазначеної кількості безвісно зниклих 42% дітей є малолітніми у віці до 14 років.

Зазначена статистика є сумною реалією нашого життя, тим паче кожна дитина, що залишилася без опіки рідної дорослої особи може стати жертвою злочину.

В ході вивчення причин та умов, що сприяли самовільному залишенню дітьми місць мешкання або спеціальних навчальних закладів встановлено, що у більшості випадків цими причинами є непорозуміння з батьками, побутові проблеми та пошуки «кращого життя».

Не виключені випадки, коли заклопотані власними проблемами батьки самі гублять дітей на вулиці, у магазинах та інших громадських місцях.

Під час літнього сезону можливість самовільного залишення дитиною місця мешкання виростає в рази.

Міліція звертається із проханням до батьків приділити більше уваги власній дитині та її нібито дитячім проблемам. У період літніх канікул діти проводять більше часу на вулиці, тому необхідно забезпечити належний контроль за їх відпочинком, не допустити негативного впливу на підлітків з боку дорослих осіб, втягнення їх в злочинну та іншу протиправну діяльність.

Важливим методом виховання дитини є проведення з нею довірливої бесіди, в ході якої можливо роз’яснити неповнолітньому негативні наслідки самовільного залишення місця мешкання та спілкування з незнайомими особами.

Дитина, яка перебуває на вилиці наодинці, можливо загубилася чи самовільно пішла з дому і її розшукують рідні. У разі виявлення такої дитини, в обов’язковому порядку не проходьте повз та звертайтеся до найближчого відділення міліції.

Пам’ятайте: діти – це наше майбутнє!!!

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button