Общество

Через зловмисників у Корабельному Миколаїв міг опинитися без води

5 червня, удруге за тиждень, постраждав центральний водогін «Дінпро – Миколаїв», який постачає воду в обласний центр.

На напірній магістралі, що йде неподалік від «НВП композитних матеріалів» по вул. Самойловича, зловмисники вкрали 20 з 24 болтів на основній 600-мм засувці. В результат цього катастрофічного стану, який міг призвести до колосальної техногенної катастрофи, стався чималий витік води.

Майстер відділу водогонів підприємства Віктор Орельський, чиї спеціалісти зараз відновлюють обладнання, підтвердив, що цього разу доведеться піти на крайній захід і заварити болти на засувці, а також встановити спеціальні залізобетонні кришки. Очевидно, буде впроваджена низка інших заходів, які попередять подібні злочинні дії.

— На жаль, МКП «Миколаївводоканал» зазнає колосальних збитків через місцевих зловмисників, — зауважив головний інженер Олександр Делі. – Якщо раніше крали кришки, то сьогодні повним ходом почали розбирати водогони та колектори. Зокрема, півроку тому злодії пошкодили в цьому мікрорайоні каналізаційний напірний трубопровід, який відводить стоки всього міста на очисні споруди каналізації. А сьогодні – це водогін, через руйнування якого без води міг опинитися не тільки Корабельний район, але і все місто.

Я хотів би, щоб миколаївці знали: за підтримки правоохоронних органів ми будемо карати кожного, хто перешкоджає роботі підприємства, відповідно – основних систем життєзабезпечення обласного центру, — підкреслив Олександр Делі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button