Общество

Учні школи №29 знімали відео для вікіпедії у проекті "Ланцюг поколінь" (відео)

Велика Вітчизняна війна… Героїчна сторінка нашого минулого! Як мало залишилось тих, хто не задумуючись йшов в бій заради майбутнього, нашого майбутнього! Як важко розуміти, що ми — останні покоління, які мають змогу наживо поспілкуватись з ветеранами.

Учні Миколаївської школи №29 з великою повагою ставляться до ветеранів Великої Вітчизняної війни і розуміють, що їм потрібна увага і турбота. Діти постійно відвідують ветеранів, люблять з ними спілкуватись, допомагають по господарству. Приходячи до школи, із захватом розповідають, як привітно і гостинно їх зустрічають, скільки нового і цікавого вони дізнались про війну і долі людей, які ціною власного життя здобули мирне небо над нашими головами.

На одній зі шкільних лінійок учні школи дізнались про старт проекту «Ланцюг поколінь». Суть його в тому, що учні 5-11 класів працюють над створенням інтерактивної карти Миколаївської області на сторінках Регіональної вікіпедії за допомогою сервісу GoogleMaps. Карта повинна містити посилання на відеоматеріали, опубліковані в мережі YouTube.

В основі відеоматеріалів (до 3-10 хв.) – спогади ветеранів, учасників і дітей війни, або їх історії очима учнів. Це могли бути інтерв’ю, розповідь тощо. Кожен відеоматеріал – історія однієї людини.

Проект ставив перед собою мету знайти відповіді на запитання:

— Яка вона, ПРАВДА?
— Що означає «ланцюг поколінь»?
— Який «слід» залишає війна у пам’яті людини?
— Чому необхідно пам’ятати про події, що відбувалися на території України під час Великої Вітчизняної війни?

Учні ЗОШ №29 вирішили, що проект «Ланцюг поколінь» — гарна можливість зберегти і залишити пам’ять про ветеранів Великої Вітчизняної війни, адже відзняті відео зможе подивитись велика кількість людей, вони допоможуть й іншим учням більш детально і різнобічно вивчити цю сторінку своєї історії.

Реалізовувати проект у ЗОШ №29 взялись багато учнів під керівництвом директора школи, вчителя історії Грицюк Лариси Анатоліївни.

Найяскравішими виявилися проекти чотирьох учнів: Глощанюк Ірини, Киндилевич Анни, Киндилевич Валентини (11 клас) та Фроленко Євгена (9 клас). Ними були відзняті і змонтовані фільми із розповідями ветеранів Великої Вітчизняної війни про події того часу, в яких повністю реалізована мета проекту. Відео були опубліковані в мережі YouTube, а також створена прив’язка відео до інтерактивної карти Миколаївської області (Регіональна вікіпедії) за допомогою гіперпосилань.

Взагалі у проекті «Ланцюг поколінь» взяли участь представники Миколаївської області, три школи з міста Миколаєва, лише одна з яких — із Корабельного району.

За ініціативи управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, на відзначення 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 15 травня в актовій залі Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти відбулося засідання обласної медіастудії «Пам’ять просить слова».

На засідання були запрошені діти війни, учасники і ветерани Великої Вітчизняної війни, педагогічні працівники та учні загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області – учасники обласного навчально-виховного проекту «Ланцюг поколінь», де наші учні гідно представили свої проекти.

{gallery}2013/05/23/2{/gallery}
Вчителі ЗОШ №29 пишаються своїми учнями та вдячні їм за те, що їхні серця не очерствіли, і вони бережуть і підтримують пам’ять про події, забути які ми не маємо права.

Пам’ятати… Ми повинні пам’ятати тих, хто подарував нам майбутнє! Хто, не жаліючи сили, боровся! Боровся і переміг!

Пам’ятайте! А головне — не забувайте тих, хто ще живий і кому так потрібні ваша підтримка і увага.

Цінуйте життя! Його для вас вибороли тисячі тих, хто не зміг прожити своє!

Практичний психолог ЗОШ №29
Скорохід О.В.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button