Общество

Школярів посадили в кабіни бойових літаків у Кульбакіно

15 травня учні четвертого класу однієї з Миколаївських шкіл побували у Кульбакіно, в гостях у авіаторів 299-ої бригади тактичної авіації Повітряного командування «Південь» Повітряних Сил Збройних Сил України.

Про це повідомили організатори заходу.

Спочатку діти відвідали музей авіаз’єднання, де їм розповіли про бойовий шлях 299-ої бригади.

1368711162 2

Потім їм показали безпосередньо авіаційну техніку, розповіли про її технічні можливості і дозволили сфотографуватися біля літаків. Крім того, усі охочі мали можливість посидіти в кабінах бойових машин, приміривши на невеличкий час роль справжнього льотчика.

Враховуючи, що в цей день авіатори бригади виконували чергову льотну зміну, діти змогли своїми очима подивитися, як злітають і сідають літаки: помилуватися майстерністю військових льотчиків, що так вміло пілотували штурмовики Су-25 та навчально-тренувальні літаки Л-39.

Командир бригади льотчик першого класу полковник Володимир Помогайбо розповів про нелегку, але таку почесну працю військових авіаторів. Після побаченого і почутого кілька хлопчаків виявили гаряче бажання стати льотчиками.

Як повідомив командир з’єднання, подібні екскурсії миколаївських школярів у гості до штурмовиків стали вже традицією.

За словами полковника Володимира Помогайбо, причина цього проста: в командуванні бригади переконані, що виховувати патріотів найкраще не в тиші шкільних кабінетів, а на аеродромах, в полі, чи на полігоні.

1368711219 5

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button