Общество

Діти пам'ятають тих, хто віддав своє життя за щастя інших

Ніхто не забутий, ніщо не забуте!

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої.

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр.

Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу — його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших?

8 травня 2013 року учні початкових класів Миколаївської школи №43 імені К.Ф.Ольшанського зібралися на традиційний Урок Мужності, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни, аби віддати маленьку часточку великої данини пошани полеглим у боях.

{gallery}2013/05/10/1{/gallery}

До цього Уроку готувались всі учні – першокласники разом із батьками малювали святкові листівки, учні 2-3 класів розучували вірші, старшокласники привітали мешканців мікрорайону школи, розвісивши листівки на будинках, не забули привітати ветеранів й особисто.

Святковим та урочистим був настрій маленьких школярів. Вони, які про війну чули тільки від дорослих, які не бачили всіх тих жахів, що несе із собою війна, захоплено дивились кадри кінохроніки часів Великої Вітчизняної. Діти зворушливо читали вірші про подвиги простих солдатів та обіцяли ніколи не забути про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали.

  3 2

Особливе враження справив на хлопчиків та дівчаток відеокліп «Діти війни». У багатьох на очі наверталися сльози, коли вони бачили, як вивозять малечу із блокадного Ленінграда, як діти нарівні із дорослими стоять у черзі за хлібом та водою, як ховаються у бомбосховищах від артилерійських обстрілів.

Після хвилини мовчання, якою учні вшанували пам’ять загиблих на війні, слово взяли дівчатка-екскурсоводи шкільного Зразкового музею. Вони нагадали історію створення музею, провели цікаву заочну екскурсію, продемонстрували рідкісні фотографії.

Урок мужності завершився покладанням квітів до пам’ятного знака на подвір’ї школи на честь К.Ф.Ольшанського.

vozl

9 травня учні школи взяли участь у районному мітингу, присвяченому Дню Перемоги. Святково вдягнені, із квітами та різнобарвними кульками діти зібрались на шкільному подвір’ї.

DSCF3181 DSCF3182

Учні третіх-сьомих класів вишикувались у «живий коридор», а старшокласники разом із вчителями йшли у святковій колоні Корабельного району. Щирими посмішками та квітами вітали ветеранів учні 43-ї школи, фотографувалися на згадку. Діти тепер зрозуміли, чому День Перемоги – це свято зі сльозами на очах.

{gallery}2013/05/10/2{/gallery}

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею — і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяним сонцем Великої Перемоги.

Ганна Вербицька

Нагадаємо, ми писали: «Их с каждым годом становится меньше и меньше…»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button