Общество

У Корабельному з'являться велостоянка та «Екстремальне містечко»! (видео ТК "Сатурн")

29 квітня ЗОШ №29 отримала диплом переможця конкурсу соціальних проектів програми «Територія РУСАЛу — 2013» і сертифікат на 10 000 гривень для реалізації проекту «Велостоянка».

Сяйво телекамер, посмішки учасників, радісні обійми призерів проекту – це зараз, а колись все починалося з ідеї, не даремно ж кажуть: «Все, що є в світі, колись було лише мрією».

ЗОШ №29 завжди активно підтримувала і підтримує захоплення своїх учнів різними видами спорту. Серед них значне місце завжди посідав велоспорт.

Ідея велостоянки зародилася ще 2 роки тому, коли тодішні учні 10 класу Славинський Олег, Висоцький Олексій, Рідкобородий Іван почали займатись велоспортом професійно, виборюючи одну за одною перемоги у змаганнях. Хлопці активно популяризували велоспорт серед учнів своєї школи, наголошуючи, що на велосипеді можна не тільки кататись, а й їздити до школи.

Але кожного разу виникала одна проблема – в школі ніде було ставити велосипеди, їх не залишиш на подвір’ї, та й в приміщення заносити було не зручно. Тож, ще тоді в учнів нашої школи зародилась мрія про велостоянку. Здійснитись їй було призначено через 2 роки.

Коли 22 січня 2013 року було оголошено про старт соціальної програми «Територія РУСАЛу — 2013», що передбачала виділення грантів на підтримку соціально значимих проектів, в ЗОШ №29 був оголошений конкурс на кращий учнівський проект.

Була створена експертна комісія з учителів школи, на чолі з директором школи Грицюк Ларисою Анатоліївною, яка займалась відбором найкращих і найбільш значимих проектів. Була поставлена мета: залучити якомога більше охочих займатися спортом; давати людям мотивацію для досягнення їхніх цілей, як у спорті так і в ментальному розвитку; зібрати групу однодумців, які обрали здоров’я, силу, дисципліну і цілеспрямованість…

Проект виграли 8-класники (на чолі з ученицею Маркеловою Марією).

Вдвічі приємніше від того, що це вже третій проект, який виграє ЗОШ №29. До цього були виграні і реалізовані гранти на створення дитячої площадки в Корабельному районі і спортивної площадки в школі.

Разом з вчителем математики ЗОШ №29 (керівником проекту) Силкіною Анною Василівною приступили до його розробки. Не один день роботи і купу зусиль було вкладено в оформлення задуму, і кропітка робота не була даремною.

В конкурсі «Територія РУСАЛу — 2013» був заявлений 101 проект, 14 з яких стали переможцями. Кожен з 14 проектів був цікавим і особливим по-своєму, у кожного була своя родзинка. Від цього перемога ще приємніша, адже бути кращим серед найкращих – це результат, який говорить сам за себе.

Нагороджували переможців генеральний директор МГЗ Овчінніков Ю.Г., директор Фонду «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні» Ожема Є.А., голова Миколаївської облдержадміністрації Круглов М.П.

gricuk

Вітання приймає директор ЗОШ №29 Грицюк Л.А.

Найближчим часом в ЗОШ №29 з’явиться така очікувана велостоянка, та це не єдине, що отримали учні — навіть важливіше цього те, що вони отримали впевненість у собі, своїх силах, впевненість в тому, що ті, хто прагне чогось досягти, прикладає до цього максимум зусиль, — отримують бажане!

Практичний психолог ЗОШ №29
Скорохід О.В.

Для довідки:

14 переможців грантового конкурсу, проведеного в рамках соціальної програми «Територія РУСАЛу», отримають гранти в розмірі від 5 тис. до 300 тис. гривень.

Разом із проектом школи №29 перемогу у 2013 році отримали:

— Проект «Безпечний пересувний театр» громадської організації, розташованій у Корабельному, «Миколаївська обласна спілка дружин юних пожежників «Блискавка».

Суть проекту: створення довгостроково діючого театру з репертуаром з навчання дітей основам безпечної життєдіяльності.

— Проект «Створення та організація роботи «Екстремального містечка» Миколаївської міської молодіжної громадської організації «Альтер-Спорт». Вони отримали сертифікат на 300 тис.грн.:

 Alter

Суть проекту: створення нового спортивного об’єкту для безпечних занять екстремальними видами спорту з метою популяризації молодіжного, вуличного спорту та здорового способу життя у Корабельному районі (для остаточного визначення місця розташування об’єкту у нашому районі мають бути проведені громадські слухання).

https://www.youtube.com/watch?v=CTKccB9wcz4

У травні переможці візьмуть участь у семінарах з управління проектами, отримають грантове фінансування і почнуть реалізовувати свої проекти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button