Общество

У Балабанівському лісі проводили рейд з попередження пожежі

У Миколаївській області встановився надзвичайно високий 5-й клас пожежної небезпеки. У зв’язку із сухою спекотною погодою співробітниками всіх відомств та управлінь проводиться профілактична робота щодо попередження надзвичайних ситуацій та пожеж в екосистемах, загибелі людей та матеріальних цінностей на них.

Тож 1 травня співробітники ДСНС спільно з представниками волонтерських організацій, райдержадміністрації, міліції та лісового господарства провели профілактичний рейд у Балабанівському лісовому урочищі Корабельного району м. Миколаєва.

DSC 6453

Взагалі, хочеться зазначити, що майже усі відпочиваючі знають та виконують правила поведінки у лісі. Хоча під час роботи рейдової бригади виявлялися і поодинокі місця, де громадяни нехтували забороною розпалювання багаття у лісі, тим самим створюючи передумови для виникнення лісової пожежі. З порушниками проводилися профілактичні бесіди, їм вручалися листівки та пам’ятки застережного характеру, а також змушували загасити багаття, яке було розведено у забороненому місці та з порушенням протипожежних правил.

DSC 6467

Такі профілактичні рейди проводяться у всіх районах Миколаївщини при взаємодії з місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування, представниками лісового господарства, Управління МВС та волонтерами і триватимуть щодня протягом травневих свят.

Головне управління ДСНС у Миколаївській області застерігає: у період встановлення найвищого 5-го класу пожежної небезпеки необхідно утриматися від відвідування лісів, категорично заборонено розпалювати багаття та використовувати відкритий вогонь. Пам’ятайте, саме Ваші розсудливі дії допоможуть виключити виникнення пожеж у природних екосистемах області.

ГУ ДСНС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button