Общество

У Корабельному згадали про трагічні сторінки нашої історії

Героям Чорнобиля
(Задворний В.)

Коли зловісна блискавиця
Сторуко в серце уп’ялась,
І опалила ваші лиця,
І в танці дикому зайшлась,

Коли вже й хмари спопеліли
У знавіснілому вогні, –
Ви смерть приборкати зуміли
На тім, останнім рубежі.

Не віддали їй на поталу
Світанків наших ніжний щем,
Ви, як один супроти стали,
Пекельним січені дощем.

У тій жорстокій веремії
Ви до кінця тримали бій
І пронесли свої надії
Крізь вогнецвіт своїх надій.

Шумлять жита, як і раніше,
Пливуть у небі літаки…
За вас історія допише
Суворі подвигу рядки.

Аварія на Чорнобильській АЕС – це одна із найтрагічніших сторінок нашої країни. Скільки  б років не пройшло, 26 квітня 1986 року завжди буде незаживаючою раною для всього людства. Трагедія торкнулася майже кожного українця, росіянина, білоруса та багатьох інших громадян Європи.

26.04.2013р. у приміщенні відділення соціально-побутової адаптації  Корабельного району по вул. Металургів,8 зібралися відвідувачі відділення з метою вшанування пам’яті тих, хто ціною свого життя рятував життя інших, ліквідовував наслідки цієї жахливої катастрофи. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів аварії.

На зустріч завітали працівники Централізованої  бібліотечної системи  для дорослих № 18 м. Миколаєва, що в Корабельному  районі Мердух Людмила та Березнюк Тетяна. Вони ознайомили  присутніх із електронною презентацією фільму «Чорнобиль — 27 років поспіль», запросили присутніх до участі у відкритті краєзнавчої галереї нашого краю, виставках та інших заходах. Після закінчення заходу відвідувачі ділилися враженнями від побаченого та почутого.

Відділення Корабельного району міського територіального центру дякує  Центральній бібліотечній системі для дорослих  №18 м. Миколаєва за співпрацю у проведені заходу та учасникам  за активну участь у всіх заходах і запрошує до  співпраці мешканців  району.

Г.М.Громов, заступник директора міського
територіального центру

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button