Общество

Молодь МГЗ вирішувала «житлову» проблему

Ініціативна група молодіжної ради проммайданчика МГЗ в рамках Весняного тижня добра провела екологічну акцію «Будиночки для птахів». Мета заходу — сформувати екологічну культуру у дітей, підлітків та молоді, прищепити працьовитість, навчити дітей робити і встановлювати шпаківні.

— Останнім часом відзначається масове скорочення кількості птахів у містах і селах. Як показує практика, установка шпаківень — один з ефективних способів зберегти популяцію пернатих, — пояснює свою ініціативу активіст МР Олександр Кліндух.

014

Акція відбулося в Лиманівська загальноосвітній школі, де вже багато років працює гурток «Юний технік». Завдяки перемозі в грантовому конкурсі соціальних проектів «Територія РУСАЛу-2012», шкільна майстерня обладнана сучасними верстатами та інструментами, що дозволяє дітям освоювати корисні навички технічного моделювання.

— За час занять у гуртку ми вже освоїли багато технік — випилювання, випалювання, конструювання, — розповідає учень Лиманівської школи Андрій. — Сьогодні ми своїми руками виготовили та встановили 10 шпаківень. Як виявилося, це не складний, але дуже корисний і захоплюючий процес. А щоб пташкам було затишно в нових будинках, ми ще зробимо для них годівниці.

062

Новостворені пташині «квартири» були розміщені на деревах, що ростуть в шкільному дворі. Учні Лиманівської школи від душі дякували представників молодіжної ради за допомогу і обіцяли піклуватися про майбутніх крилатих новоселів.

Діяльність молодіжної ради реалізується в рамках корпоративної програми «Формула майбутнього», адміністрування якої здійснює Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні.

«Русал» передал своим работникам 217 квартир

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button