Общество

"Коли ми станемо дорослими..." - прагнення школярів (відео)

20 квітня — День Довкілля. В Україні це свято почали відзначати з 1998 року.

За цей короткий час в українців напрацювались вже певні традиції відзначання цього дня. Державні установи, профспілки, різні організації, заводи та компанії, студенти та школярі проводять так звані «зелені толоки», прибирання, висаджують дерева, упорядковують парки та сквери, ведуть просвітницьку діяльність, ознайомлюють громадськість з проблемами екології в світі, в Україні.

От і дитяча бібліотека №8 не лишилася осторонь. Зал інформаційних та довідкових послуг провів для школярів заходи, присвячені Дню Довкілля. Адже дбати про майбутнє нашої планети треба вже сьогодні, бо завтра може бути пізно…

Так учні 7-Б класу гімназії №3 побували у віртуальній мандрівці нашою планетою. «Рекорди твоєї планети» — називався захід. І дійсно, не кожна і доросла людина бачила такі дива, створені Природою-Митцем, які побачили діти у віртуальній подорожі.

Наприклад – «Кам’яний гриб», який знаходиться в США або «Кам’яна хвиля» — в Австралії.

Ще діти побачили дива флори і фауни: дивовижні дерева баньян, баобаб, дуб-довгожитель з Юзефінського урочища, якому вже 1300 років…і дуже здивувалися, коли дізнались, що найсильніша тварина…слимак. Так-так, адже він може тягнути за собою вантаж в 200 разів більший за його вагу!

А от учні 5-А класу ЗОШ №40 і 5-Б класу ЗОШ №1 були запрошені на «Екологічний правосуд «Життєдайна та руйнівна сила води»», який відбувся 19 квітня.

Крім цікавих відомостей про воду, її життєдайні властивості і вагому значимість для живих організмів нашої планети, дітям були пропоновані цікаві ігри. Наприклад – за звуком води відгадати джерело цього звуку (чи то водоспад, чи струмок у лісі, чи то краплі з крану…). На швидкість збирали з літер назви річок та озер рідної України.

Діти переглянули добірку фото з наслідками забруднення Світового океану і були шоковані від такої ніщивної діяльності розумних істот – ЛЮДЕЙ.

{gallery}2013/04/20/5{/gallery}

Словом, діти мали задумалися про майбутнє. А на питання: «Коли ви станете дорослими і оберете собі професію, що б ви тоді змогли зробити для збереження довкілля?», ми почули ось такі відповіді:

Лишається тільки побажати, щоб ці мрії здійснилися, а в дорослому житті діти не забули про свої слова, а головне – щоб в них була можливість виконати свої обіцянки…

Калашник М.С.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button