Общество

9 п'яних неповнолітніх затримала міліція під час канікул

Під час весняних канікул відділом кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Миколаївській області та підпорядкованими підрозділами проведено оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Канікули», під час проведення яких було затримано 31 неповнолітню особу, з яких 16 – за вчинення адміністративних правопорушень та 11 – за вчинення правопорушень, що мають ознаки злочину.

Найбільш поширеними правопорушеннями з боку підлітків стали дії, покарання за які передбачено ст. 178 КУпАП — вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв в громадських місцях й поява в громадських місцях в п’яному вигляді. Протоколи за даною статтею були складені відносно 9 неповнолітніх. Окрім цього, 7 неповнолітніх затримано за куріння в заборонених місцях.

Під час відпрацювання розважальних закладів виявлено 7 дорослих осіб, які притягнуті до адміністративної відповідальності за доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння (ст. 180 КУпАП) та встановлено факти втягнення підлітків до протиправної діяльності та в пияцтво.

За неналежне виконання своїх батьківських обов’язків 34 дорослих особи було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.

За результатами відпрацювання, спрямованого на виявлення і документування фактів продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів працівниками закладів торгівлі, особливо тих, які розташовані поблизу місць дозвілля та відпочинку підлітків, притягнуто до адміністративної відповідальності 10 осіб за ст. 156 КУпАП. За всіма такими фактами було направлено подання до регіонального управління департаменту по контролю за підакцизним товаром ДПС України в Миколаївської області для вирішення питання про позбавлення суб’єктів підприємницької діяльності відповідних дозвільних документів на реалізацію алкогольних чи тютюнових виробів.

ВКМСД УМВС України в Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button