Общество

Громадянам Корабельного: скористайтеся своїм правом на податкову знижку!

Шановні громадяни, звертаємо Вашу увагу, що декларуючи доходи, отримані у 2012 році, платник податку має право на зменшення свого загального річного оподаткованого доходу на суму витрат, робіт, послуг!

Нагадуємо, що вичерпний перелік витрат, дозволених до включення в податкову знижку, зазначено вимогами пункту 3 статті 166 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (зі змінами і доповненнями).

Зокрема, до таких витрат відносяться фактично здійснені витрати громадян:

— суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

— суми коштів, сплачених на користь закладів освіти для здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати;

— суми коштів, сплачених на користь закладів охорони здоров’я для компенсації вартості платних послуг із лікування платника податку або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, у тому числі для придбання ліків (донорських компонентів, протезно-ортопедичних пристосувань, виробів медичного призначення для індивідуального користування інвалідів і т. ін.);

— суму коштів, сплачених у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива й інші витрати.

Так, окремі фізичні особи мають право і можуть скористатися податковою знижкою. Крім декларації про майновий стан і доходи, така особа повинна надати довідку про отримані у звітному році доходи.

Заздалегідь подайте – до 1 травня 2013 року – декларацію про доходи та майновий стан до податкового органу за місцем проживання!

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва
Миколаївської області ДПС

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button