Общество

У Корабельному вшанували пам'ять визволителів Миколаєва

Сьогодні, 28 березня, у Корабельному районі біля братської могили навпроти скверу Ольшанців відбувся мітинг на честь 69-річниці визволення міста Миколаєва від німецько-фашистських загарбників.

Минуло стільки років, відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на землю Миколаївщини мир — довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною людського життя.

Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя


Нашу пам’ять обпалює Вічний вогонь,
Де граніти і зелені повінь…
До священного, чистого світла його
В день весни ми приходим на сповідь…

Сьогодні, разом з іншими, вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя при визволенні м. Миколаєва від німецько-фашистських загарбників, учні Миколаївської школи №40. Вони відкривали свято ліричною композицію, а наприкінці свого виступу подарували малюнки, намальовані своїми руками, ветеранам.

2

Душевними спогадами надихнули ветеранів організатори мітингу творчий колектив «Свято» на чолі з Безсмертною Тетяною та музичний колектив «Горожане».

З вітальним словом до присутніх на мітингу гостей звернулися: перший заступник голови адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради Титаренко Віктор Васильович, голова Корабельної районної ради ветеранів Білий Віктор Олександрович та голова Ради Ветеранів Жовтневого району Тарко Людмила Іванівна.

3

Мітинг закінчився покладанням квітів до пам’ятника воїну-визволителю в ознаку великої пам’яті на честь визволення міста Миколаєва.

Слава тих років не вмерла
Живе вона у бронзі і в граніті
Живе у кожнім чеснім серці,
Лунає скрізь на білім світі

Покладемо на могильні плити
Свої букетики малі…
Ми хочемо без воїн жити!
Хай буде мир на всій землі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button