Общество

Для учнів 5-11 класів школи № 29 провели урок... працівники музею ім.Лягіна

Велика Вітчизняна війна… Як багато змісту у цих словах! Сльози втрати і радість зустрічей, боротьба за свою Батьківщину і безмежне бажання жити, історії героїв і долі мільйонів людей…

Пройшло вже багато років від моменту, коли пролунали останні вибухи, але й досі ці слова підіймають у душі вир почуттів. Почуттів безмежної вдячності за мирне небо над головами, за можливість жити вільно та щасливо.

Про Велику Вітчизняну війну розказано багато. Є книги, які описують події того часу і люди, які бачили їх на власні очі, хоч їх з кожним роком все менше. Але не дивлячись на це, завжди можна почути щось нове, адже війна торкнулась кожного, не оминула жодної сім’ї, тому історій про неї стільки ж, скільки людей.

Учні ЗОШ №29 (Корабельний район) завжди з великою повагою ставляться до ветеранів Великої Вітчизняної війни і до історії, яка пронизана сльозами матерів, що не діждались з війни своїх дітей; дружин, які одні залишились з малими дітьми на руках.

Діти знову і знову просять запрошувати у школу ветеранів, люблять з ними спілкуватись, із захватом слухають їх історії про війну.

2

3

У школі діє волонтерський загін, учасники якого активно допомагають ветеранам війни, зокрема Іванченко Ганні Миколаївні, Решетніковій Лілії Василівні та багатьом іншим, які проживають в мікрорайоні школи.

doma 

Юні пошуковці – дослідники Глощанюк Ірина, Приймак Ірина, Киндилевич Анна і Валентина, Погребняк Павло, Фроленко Євген, Гусаренко Євгеній, Бондар Андрій створили учнівський проект «Долі опалені війною» та працюють над виконанням завдань обласного навчально-виховного проекту «Ланцюг поколінь».

З нагоди святкування визволення Миколаєва від фашистських загарбників, директор ЗОШ № 29 Грицюк Лариса Анатоліївна запросила до школи працівників музею підпільного і партизанського руху імені В.О. Лягіна для проведення виїзного музейного уроку 21 березня 2013 року.

P3217514 

Учні 5 – 11класів змогли почути багато цікавого про свій рідний край у роки Великої Вітчизняної війни, про співвітчизників, які боролись до останнього подиху. Адже 28 березня 1944 року місто було звільнене, зокрема, завдяки діям 68 моряків-десантників під командуванням Костянтина Ольшанського. Це був єдиний випадок у історії Великої Вітчизняної війни, коли всі учасники бойової операції були удостоєні звання «Герой Радянського Союзу», більшість – посмертно.

Діяльність підпільних організацій і їх учасників, розвідувальних груп, які, не жаліючи себе, кожен день ризикували життям, та ще багато цікавого почули учні від лекторів музею.

Діти побачили відео, які демонстрували всі жахи війни, її масштабність. Урок закінчився запитаннями учнів до працівників музею, на які вони отримали цікаві і змістовні відповіді.

Педагогічний колектив школи вважає, що кожна освічена людина повинна знати свою історію, історію своїх предків, історію тих, хто, не жаліючи свого життя, віддав його заради нас.

Підтримувати і шанувати пам’ять про подвиг наших предків – наш святий обов’язок. І це не єдине, чим ми можемо віддячити людям, які віддали за нас своє життя…

Практичний психолог ЗОШ №29
Скорохід О.В.

Читайте также:

«Поход Памяти» в Корабельном

«Благодарность им — бесконечная! Митинг в честь героев-ольшанцев»

«Школьники на митинге: по зову сердца или «под конвоем»?»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button