Общество

Доля наділила жінку творчістю, добротою, працьовитістю

Як небесна блакить немислима без сонця, так і великий світ – без жінки. Сама природа поклала на неї відповідальність за майбутнє людського роду. Доля наділила жінку творчістю, добротою, працьовитістю, красою і таємничістю, невтомністю і діловитістю, вмінням щиро і легко прощати.

Цими словами можна охарактеризувати одну з жінок, яка більше 13 років працювала у Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району м.Миколаєва керівником гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Умілі ручки». Це — Тамара Петрівна Волкова.

Про таких кажуть: «Природжений педагог» або «Педагог за покликанням». То де ж витоки її вміння вести дітей за руку? Відповідь дещо передбачувана: у багатодітній сім’ї. У тата з мамою їх було п’ятеро. Батьки виростили діточок і, зокрема доньку, порядними, добрими, щедрими, працьовитими людьми.

У професійному багажі Тамари Петрівни з молоду кілька спеціальностей, пов’язаних з виготовленням одягу, — закрійник, швачка, майстер в’язання. А вишивка – то душі розрада. Майстерне володіння усіма аспектами цих видів рукоділля дало змогу набути великого досвіду й бездоганного авторитету серед колег, друзів.

mol

Вона нікому ніколи не відмовляла у слушній пораді. Стримана, відважна, скромна і завжди доброзичлива Тамара Петрівна до всього ще й дуже скрупульозна в роботі. Будучи на заслуженому відпочинку, вона й досі, не рахуючись із власним часом, завжди відгукується на будь-яке прохання рідних, сусідів, колишніх колег.

Жодна виставка гуртків ДЦ з декоративно-ужиткового мистецтва місцевих рівнів не обходилась без її вишиванок, чоловічих, жіночих, дитячих, ляльок, м’яких іграшок, об’ємних і пласких аплікацій, напівоб’ємних колажів, оберегів, килимків тощо.

За свій копіткий труд і відданість народному мистецтву Тамара Петрівна неодноразово отримувала грамоти, сувеніри, а головне – задоволення від того, що створювала власними руками неперевершену красу.

Роботи Тамари Петрівни до сих пір радують відвідувачів краєзнавчої світлиці ДЦ:

{gallery}2013/03/08/3{/gallery}

Цьому багатству і розмаїттю витворів людських рук, фантазії і уяві народної умільниці одні дивуються, інші вражаються і трішечки заздрять умінню і творчості сотням талановитих дітей, яких навчила і виховала Тамара Петрівна.

Адміністрація ДЦ дуже вдячна Тамарі Петрівні за багаторічну плідну працю і відданість позашкільній освіті. Директор ДЦ Т.Г. Турчак говорить, що на таких працівниках, як Волкова Т.П., тримався і тримається Дитячий Центр.

Антоніна Покрищенко,
методист ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button