Общество

Дерево добрих вчинків створюють у школі №40

Не століття, а тисячоліття люди сперечаються про те, потрібна доброта чи ні, корисна вона чи шкідлива.

Спір триває, а люди страждають від того, що доброти в їх житті дуже мало. На жаль, в наш час все частіше можна зустріти людей байдужих, егоїстичних, черствих. Дуже актуальні сьогодні слова Генріха Акулова:

«Добрых людей, как всегда, не хватает,
Добрых людей, как всегда, дефицит.
Добрых людей не всегда понимают,
Сердце у добрых сильнее болит.

Добрые – щедро больным помогают,
добрые – дарят тепло и уют,
Добрые – в ногу со слабым шагают
И никакого спа-си-бо не ждут».

Добрим може бути лише той, хто думає не тільки про себе, але і про інших. А.П.Чехов говорив: «Поспішайте творити добро». Ці слова є девізом Миколаївської школи №40 (Корабельний район). А тому і не дивно, що в школі давно стало традицією проводити акції милосердя, тижні добрих справ, уроки доброти.

Нещодавно такий урок відбувся і в 3-В класі. Лозунгом уроку стали слова В.Гете:

«Перед розумним треба схилити голову, а перед добрим серцем стати на коліна».

На конкретних прикладах з життя діти переконалися, що добро – якість, надлишок якої не зашкодить. Добро виховує і звеличує людину, а зло та байдужість принижує її.

Третьокласники прийшли до висновку, що у добра багато сторін: хтось допоміг старенькій бабусі, погодував птахів взимку, зібрав іграшки та книги для дитячого будинку, усміхнувся перехожому, сказав добре слово – це також все доброта.

Як часто ми робимо добро? Діти отримали завдання створити «дерево власних добрих вчинків». І якою радістю, гордістю, теплотою світилися очі дітей, коли вони демонстрували одноліткам свої роботи! Виявилось, що творити добро зовсім не складно, а навіть приємно!

2

3

Добра людина відноситься із розумінням і співчуттям не тільки до людей, а і до тварин. Не може бути добрим той, хто жорстокий до інших істот.

В продовження теми, учні класу разом із своїм класним керівником В.Л.Лапуренко відвідали виставку живих метеликів, де змогли продемонструвати свої найкращі людські якості. Адже, тільки дитина з добрим серцем зможе втримати на пальчику цю маленьку тендітну істоту! Бо доброта – це те, що може почути глухий, побачити сліпий і відчути любий живий організм.

{gallery}2013/03/04/5{/gallery}

Батьківський комітет 3-В класу

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button