Общество

В Корабельному ледве не стався каналізаційний колапс

Як пояснив головний інженер МКП «Миколаївводоканал» Олександр Делі, сьогодні, 12 лютого, всі сили відділу каналізаційної мережі кинуті на усунення найбільшої за останні роки аварії на одному з напірних трубопроводів, який відводить стоки міста на очисні споруди каналізації. Він підтвердив, що про цю ситуацію на підприємстві дізналися минулого тижня.

Зокрема, 7 лютого обхідниця мереж, перебуваючи поблизу «НВП композитних матеріалів» (Корабельний район) зафіксувала крадіжку всіх болтів на кришці 3-тонної засувки найбільшого в місті напірного каналізаційного трубопроводу діаметром 1400 мм. Цю ситуацію погіршили рясні дощі, внаслідок чого суттєво піднявся рівень стоків, тому камера перемикань виявилася повністю підтопленою. Звичайно ж, тоді виник ризик відключення трубопроводу, що могло позначитись на життєзабезпеченні обласного центру.

Для усунення пригоди сьогодні, 12 лютого, знайдена можливість аварійного перемикання напірних трубопроводів, в результаті чого розпочато відкачування стоків з камери. За попередніми даними, їх обсяг перевищує 100 кубометрів. Наталя Махиня, що очолила дві бригади слюсарів, задіяних на ліквідації аварії, використовує основну спецтехніку підприємства, в результаті чого призупинені інші аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах підприємства.

Олександр Делі, оцінюючи цю критичну ситуацію, нагадав, що протягом останніх місяців істотно збільшилася кількість крадіжок майна підприємства. Мова йде не тільки про кришках колодязів, але і масове пошкодження устаткування, розташованого, як правило, у приміській зоні. Це також тягне за собою непередбачені витрати по їх усуненню.

— У всьому цьому розкраданні, — підтвердив головний інженер, — помітна злагодженість та системність. Очевидно, вандали відчувають свою безкарність, тому спокійно наважуються на такі злочини. Незважаючи на це, підприємство змушене ліквідувати як такі аварії, так і на аварійних колекторах, щоб не занурити Миколаїв в каналізаційний колапс.

Начальник відділу каналізаційних мереж Микола Мойсеєнко, оцінюючи аварію, припускає, що грабіжники намагалися не тільки вкрасти сталеві болти, але і здійснити крадіжку досить громіздкої чавунної кришки засувки. Він упевнений, що в цьому шкідництві було замішано не менше трьох-чотирьох чоловік, які, швидше за все, використовували газоелектрозварку, а також спецтехніку.

Прес-служба Миколаївводоканалу

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button