Общество

Дітей лякали вогненними звірятами (відео)

5 лютого учні 2-А класу школи №1 ім. Олега Ольжича (класний керівник — Радул О.В.) відвідали музей пожежників і працівників МНС України, що на вулиці Володарського в Миколаєві.

Виставка музею знайомить школярів із сучасними засобами захисту від пожеж будівель і споруд, з правилами пожежної безпеки в народному господарстві та в побуті. Ця подорож приурочена до місячника робіт по охороні життєдіяльності людини, яка проводиться у всіх школах і садках України.

Дітям були представлені експонати, макети та ілюстрації того, який небезпечний вогонь і як історично еволюціонувала техніка, призначена для гасіння пожеж і порятунку людей.

Екскурсію проводила Щербина Лариса Юріївна — завідуюча виставково-інформаційного центру музею пожежників.

З самого початку нашої подорожі екскурсовод сказала дітям:

«Все в житті залежить від вас. Найкоштовніше на землі – це життя людини. В ім’я її працюють рятувальники, в ім’я її ви повинні знати і розуміти, як треба поводитися в цьому житті, щоб не опинитися в страшних ситуаціях, які відбуваються».

Ці слова змусили учнів замислитися про серйозність цього заходу, і всю наступну інформацію діти слухали дуже уважно.

Історія виникнення вогню і відношення стародавніх людей до нього посилила увагу юних рятувальників. Лариса Юріївна розповідала дуже цікаво і змістовно. Вона для діточокпорівнювала вогонь і зі змієм-Гориничем, і з небезпечними звірятами, які сидять десь у щілинці та чекають, коли людина помилиться, щоб спалити все на своєму шляху.

https://www.youtube.com/watch?v=mc78G9KbLD8

Далі були представлені макети перших пожежних машин і устаткування для гасіння вогню. Були і картини з музею ім. Верещагіна із зображенням гасіння пожежі, і шоломи від попереднього до теперішнього часу.

{gallery}2013/02/08/2{/gallery}

Справжнім здивуванням для дітей (та і для дорослих) була «страшна кімната». Макет із зображенням інтер’єру, який із звичайного житлового «перетворюється», за допомогою нехитрих пристосувань, в «горілий». Такий наочний посібник дохідливо може пояснити будь-кому, яке горе може принести пожежа.

Також була представлена Ікона Божої Матері Неопалима Купина, яка є покровителькою рятувальників і пожежників і позбавляє, по древній легенді, від пожежі та від хвороб, недуг всіх віруючих.

Подорож вийшла дуже цікавою, діти були в захопленні і, напевно, винесли з цієї поїздки багато розумного і повчального.

https://www.youtube.com/watch?v=kDyYVCnJzgk

Олена Цуканова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button