Общество

Ювілей Миколи Аркаса в дитячій бібліотеці

Історик, етнограф, просвітник, композитор — все це одна людина. Наш земляк, яким ми можемо і повинні пишатися — Аркас Микола Миколайович.

7 січня виповнилося 160 років від дня народження відомого земляка. Учні старших класів вивчають біографію і діяльність М. Аркаса, а ось учням середньої школи це ім’я знайоме навряд чи.

Саме тому, 1 лютого бібліотекар відділу довідкових та інформаційних послуг дитячої бібліотеки №8 (пр. Корабелів) запросила на мистецьку замальовку «40 хвилин в гостині у генія» учнів 6-х класів гімназії №3 та ЗОШ №1.

IMG 3317

Не зважаючи на вік, кожен миколаївець має знати про людей, прославивших наше місто. Виявилось, що це ім’я дітям незнайоме, і з тим більшою цікавістю вони вбирали інформацію і про діда митця Андреаса, і про створення Миколою Аркасом такого шедевра, як опера «Катерина», яка і досі ставиться в театрах не тільки України, а і за кордоном.

Зацікавили дітей фото «Аркасівського палацу» — так називали будинок родини Аркасів. А левів, які колись прикрашали парадний вхід до будинку, діти впізнали – вони зараз знаходяться в центрі міста, на вул. Радянській.

Багато ще цікавого почули юні миколаївці, але сюрпризом було те, що вони самі мали відгадати ім’я та прізвище відомого земляка. І якщо ім’я відгадали біль-менш швидко, то з прізвищем було трохи складніше.

Цілком зустріч була цікавою, змістовною і корисною.

IMG 3319

{gallery}2013/02/05/2{/gallery}

Провідний бібліотекар М.С. Калашник

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button