Общество

26 січня мешканці Корабельного можуть долучитися до територіальної громади!

26-27 січня відбудуться зустрічі зі створення територіальних громад (ТГ), на які запрошуються жителі Корабельного району – ті, хто небайдужий до того, що відбувається в нашому районі, як ми живемо. Ті, хто має конструктивний підхід до вирішення виникаючих проблем.

Є розробники інвестиційних проектів для покращення життя в районі та реалізації прав нашого народу. Наприклад, проекти з відновлення парку «Богоявленський», з модернізації та раціональної експлуатації очисних споруд, щоб ми не дихали тим смородом… Та багато ще чого можна зробити на своє, людське благо.

Всіх, хто хоче змінити світ навколо себе на краще, запрошують на ці зустрічі.

26 січня в 10.00 початок — у Корабельному районі: Балабанівка, кафе «ЛЮБАВА» (кінцева зупинка маршруту №17).

Будуть розглядатися питання:

— Практика створення ТГ в регіонах: відповіді на питання;

— Створення консорціуму — економічної структури ТГ;

— Проекти соц-економічного розвитку, механізми їх реалізації.

15.00 — ОСВІТНІЙ блок – Будинок Побуту «ЮВІЛЕЙНИЙ», оф.404.

18.00 — зустрічі з малими групами за напрямками (в кулуарах)

27 січня — ВІЛЬНИЙ ДЕНЬ, виходячи з затребуваності і побажань учасників.

Всі питання можна задати одному з організаторів Юрію Шевченку (тел.: 066 219 06 38; 093 45 53 053)

Про діяльність територіальних громад можна дізнатися з групи «ВКонтакті» http://vk.com/event47417495

Треба відзначити, що 5 січня 2013 року створена Територіальна Громада Корабельного району міста Миколаєва.

«…Кожен може волевиявились як людина, і тим самим, своїм рішенням, оживити Конституцію України — Основний її Закон — статтю 5, де «…носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ» та статтю 140: «Місцеве самоврядування є правом територіальної громади – жителів … самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України».

Тому, усвідомлюючи відповідальність за майбутнє наших дітей і онуків та майбутнє усього міста, розуміючи необхідність в занятті активної життєвої, громадської та громадянської позиції, маючи на меті створити міцне суспільство, затвердити верховенство права, забезпечити внутрішній спокій і безпеку, створити усі умови для загального благополуччя і процвітання, а також забезпечити реалізацію прав і свобод людей, ми, жителі Корабельного району, прийняли та затвердили Договір територіальної громади Корабельного району міста Миколаєва.

Цей Договір – організаційно-правова форма самозабезпечення, самоврядування, самозахисту та прямого народовладдя людей – жителів Корабельного району міста Миколаєва.

Досить покладатися на адміністративні органи місцевого самоврядування, тому що на сьогоднішній день вони перетворилися на органи покарання, переслідування та вимагання. Вони забули про те, хто вони є, кому вони давали присягу, і звинувачувати їх у цьому немає ніякого сенсу, тому що з нами поводяться так, як ми самі дозволяємо з собою поводитися…», — пояснив для Korabelov.info один з активістів територіальної громади.

Поки що їх тільки троє – першопрохідців з Корабельного, всі – мешканці мкр. Балабанівка. Але це – тільки початок.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button