Общество

На підприємствах Корабельного почастішали нещасні випадки. МГЗ лідирує

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків здійснює реалізацію одного із основних своїх завдань – проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобіганню нещасним випадкам на виробництві, професійних захворювань, спричинених умовами праці.

Ця робота спрямовується органами державної влади і проводиться сумісно з профспілками і роботодавцями. Однак в 2012 році не вдалося утримати виробничий травматизм на рівні 2011року.

Протягом 2012 року по Корабельному району на підприємствах, організаціях, установах сталося десять нещасних випадків, в минулому році за цей період було дев’ять нещасних випадків. Нещасні випадки сталися на 6 підприємствах:

ПідприємстваКількість н.в.
ТОВ «МГЗ»3
ПАТ «Суднобудівний завод «Океан»2
ПП «Висотник»2
СМТ «Октябрьск»1
Миколаївська спеціалізована. ЗОШ — інтернат №21
ПАТ «Будівельна фірма «Миколаївбут»1

 Смертельний нещасний випадок у 2012 році стався на підприємстві ПП «Висотник», що проводили роботи на території порту «Ніка-Тера«.

Аналіз причин нещасних випадків на виробництві свідчить про те, що в основному нещасні випадки в цьому році трапились через організаційні причини.

Тобто через порушення трудової і виробничої дисципліни — невиконання інструкцій з охорони праці, обов’язків посадовими особами, низький рівень відповідальності за безпеку праці як керівників, так і самих працівників.

Відділення ВД Фонду ССНВ проводить профілактичну роботу по запобіганню виробничого травматизму на виробництві..

З початку року було перевірено стан охорони праці на 88 підприємствах. Виявлено 673 порушень законодавчих актів з охорони праці, притягнуто до відповідальності 6 посадових осіб, заборонена діяльність 3 робочих місць.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування
від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України
в Корабельному районі м. Миколаєва

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button