Общество

Учні школи №40 щедрували в адміністрації та в міліції (відео)

Хай родиться в полі жито і пшениця,
Хай з хлібом і сіллю буде ваша світлиця.
Щоб в вашому домі усі були здорові,
І щоб всього у вас було до волі!

За давньою традицією, на Старий Новий рік (14 січня) діти (в основному, до 16 років) з ранку йдуть «посівати». Вони обходять сусідів, посипаючи в будинках зерном пшениці або рису, примовляючи побажання на Новий рік. У складі вертепу повинні бути Коза, Меланка, цар, цигани…

Так і учні школи № 40 вчора, 14 січня, привітали апарат адміністрації району, прокуратури Корабельного і Жовтневого районів, службу у справах неповнолітніх, кримінальну міліцію, а також службу зайнятості Корабельного району з цим чудовим святом.

Головні ролі щедрувальників (Кози, Пастуха, Меланки і т.д.) виконали учні 11-Б, 10-А класів. Артисти-початківці намагалися не зганьбити честь школи, показати все, на що вони здатні в співі, декламації, імпровізації.

Учні бажали всім службам, щоб у новому році їм супроводив успіх, любов і міцне здоров’я, а інше — обов’язково додасться!

І хоч щедрування — це давня традиція для вчителів та учнів школи №40, і вони не перший рік ходять «посівати» та «водити козу» в адміністрацію Корабельного району, кожного разу це дійство дивує та веселить господарів.

{gallery}2013/01/15/1{/gallery}

Так, наприклад, у кабінеті заступника голови адміністрації Красножона Валентина Леонідовича кожній присутній дамі щедрувальники побажали гарних кавалерів та по шубці з норками, а присутнім чоловікам – по мерседесу, та ще багато файних побажань було. А коза була такою переконливою, що зразу ж отримала подарунки для свого скорішого одужання:

І, як зичить господарю, Валентин Леонідович сказав посівальникам велике спасибі за те, що вони не забули поздоровити та привітати адміністрацію с Новим роком, й побажав усім щастя, багатства, гарного навчання та роботи.

І нехай у вчорашньому вертепі були несправжні артисти (школярі), але у них є величезне бажання донести до оточуючих красу цієї дії та побажати всього найкращого в нашому складному світі!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button