Общество

Учням Корабельного пророкують журналістське майбутнє

«Журналістика — це цікаво», — стверджують майбутні працівники ЗМІ, що вивчають основи журналістики у Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району:

«У нашому місті Миколаєві є багато цікавих місць, що варті уваги кожного мешканця нашого обласного центру. Ми, журналісти-початківці, вирішили оглянути їх відповідно до однієї з наших програм «Моє місто-моя мала та любима батьківщина».

Розпочали з редакції газети «Вісник Жовтневщини». Адже цікаво дізнатися, чим займаються професійні журналісти. Можливо, ми у майбутньому будемо їх колегами. До екскурсії ми старанно готувалися: познайомилися з матеріалами, що їх друкує редакція газети, розповідаючи про справи у Жовтневому районі, підготували запитання до професійних журналістів про їх щоденні турботи.

І ось нещодавно ми, члени гуртка «Юний кореспондент» Дитячого Центру позашкільної роботи, вирушили на екскурсію до редакції газети. В групі були учні різних шкіл Корабельного району, що потоваришували, вивчаючи основи журналістики.

Редакція «Вісника Жовтневщини» знаходиться у будинку Жовтневої Райдержадміністрації, який розташований у Корабельному районі. Біля його входу нас зустріла головний редактор газети Ірина Вікторівна Кулик. Вона провела екскурсію по редакції. А ми із захопленням ловили кожне її слово.

Зайшовши до першої кімнати, побачили, як «комп’ютерний бог» (дизайнер-верстальщик) верстає газету. Від його смаку залежить, який вигляд буде мати черговий номер. Юним кореспондентам показували, як правильно робити макети газети та працювати в спеціальних комп’ютерних програмах.

v

З особливою уважністю спостерігали за версткою учениці економічного ліцею №1 Діана Скалій, Катерина Рагуліна, Дар’я Богданова. Двоє з цих випускниць твердо вирішили, що вивчатимуть журналістику в університетах після закінчення ліцею. Та вже тепер займаються випуском ліцейної газети «Ліцей-прес». Цікаво, що дівчата не тільки наповнюють ліцейне періодичне видання, а й верстають його. Тож їм було про що розпитати професіоналів.

Після захоплюючої подорожі по професійному світу журналістики у нас з’явилася купа запитань. І ми охоче брали участь у прес- конференції.

Потрібно сказати, що тон у розмові з журналістами задавав Денис Свердзоленко, учень 5-го класу ЗОШ №54. Редактор «Вісника Жовтневщини» навіть зробила прогноз що до майбутнього Дениса, сказавши, що він буде керувати виданням, котре висвітлюватиме кримінальні теми.

Працівники редакції відповідали на питання дуже чітко, цікаво та змістовно. Із розмови з професіоналами ми зрозуміли, що журналістика це – наш вибір, наше майбутнє.

pres

Екскурсія пройшла цікаво, працівники запросили нас приходити ще. Ми обов’язково скористаємося їх пропозицією, особливо у тому плані, щоб разом з професіоналами виїхати у відрядження та брати інтерв’ю у цікавих людей. А тепер ми щиро дякуємо шанованих журналістів і бажаємо їм плідної праці.

Ангеліна Божак, Анастасія Проданюк, Катерина Касап,
члени гуртка «Юний кореспондент», учениці 8 класу ЗОШ №1.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button