Общество

Запекла боротьба джентльменів з ліцею

В економічному ліцеї №1 (вул.Артема) джентельменів багато. І це яскраво підтвердив конкурс «Джентельмен року«, що пройшов тут у грудні.

Але все по порядку. «Ну що ж, всідайтесь зручніше, і не шуміть – сидіть тихіше! Ми наш вечір починаєм і журі вам представляєм» — такими словами ведучого Олексія Горбенка розпочалося щорічне традиційне свято «Джентльмен року», під час якого ліцей обрав свого вихованого, чемного лицаря.

Та виборювалось це звання у запеклій боротьбі. А, як відомо, джентльмен – людина, яка відрізняється своїм благородством, великодушністю та манерами. Журі в складі Лариси Володимирівни Шалар (директор ліцею), Зої Дмитрівни Распітіної та Наталії Володимирівни Дзьоби (заступники директора) оцінювало наших конкурсантів.

Потенційними джентльменами 2012 року були: Дмитро Дронь (8-А клас), Микола Лозовий(8-Б клас), Олександр Стефурак (9-А клас), Нікіта Перевознюк (9-Б), Антон Веревка (10-А), Олександр Толгаренко (10-Б клас), Владислав Кльопа (11-А клас), Сергій Котеньов (11-Б клас).

Першим випробуванням для них став конкурс «Домашнє завдання» — інсценізація заздалегідь обраних мультфільмів. Судячи з реакції присутніх, та й на мою думку, це змагання було найяскравішим. Воно продемонструвало неабиякий акторський талант претендентів на високе чоловіче звання. Так, під час виступу домового Кузі, учня 10-Б класу – Олександра Толгаренко, в залі панувала атмосфера хаосу. Завдяки своїй неперевершеній грі хлопець дуже емоційно, як справжній домовий, накоїв безладу в актовій залі, що навіть одна з декорацій впала. Це було дуже кумедно.

Надалі глядачі спостерігали історію джентльмена – Карлсона, Микола Лозового, учня 8-Б класу. Щирі слова наших першокурсників, запальні танці та веселі пісні змусили аудиторію поринути в своє безтурботне дитинство. Учні пригадали, як ще кілька років тому захоплювалися пригодами казкового персонажа з пропеллером на спині, який живе на даху і мовить : «Спокойствие, только спокойствие!» Через декілька хвилин на сцені з’явився джентльмен – Кощій Безсмертний, учень 9-А класу – Олександр Стефурак, який своїм вбранням, виразом обличчя та напруженістю образу доповнив наші спогади про дитинство. Креативність виконання зацікавила кожного.

З першого кроку по сцені яскравих фарб святу додав джентльмен – Незнайка, учень 10-А класу – Антон Веревка. Хлопець володіє почуттям гумору, що не дало змоги відірвати погляд від вистави.

Повеселив на славу глядачів і джентльмен – Буратіно, учень 11-А класу – Владислав Кльопа. А образ Пінокіо, в якого перевтілився Дем’ян Нікора дуже здивував та надав виступу оригінальності. Завершили свій виступ учні жвавим танцем під сучасну, нині улюблену всіма пісню «Gangnam Style».

Своєю мужністю і знаннями прав та обов’язків громадянина вразив джентльмен – дядя Стьопа, учень 11-Б класу – Сергій Котеньов. Команда 11-Б класу додала до казки своїх креативних ідей, тому виступ був сучасним, веселим та надзвичайно цікавим.

Непередбачуваним виявився джентельмен – чудовисько з казки «Аленька квіточка», учень 9-Б класу – Нікіта Перевознюк. Родзинкою виступу було незвичайне вбрання. Уявіть собі, як можна створити вдалий образ чудовиська? Та учням 9-Б класу це вдалося! Наостанок свої навички продемонстрував джентльмен – Леопольд, учень 8-А класу – Дмитро Дронь. Енергійні мишенята вирішили провчити кота Леопольда та не тут-то було, адже Леопольд у нас розумний, стильний, в нього і iPhone, і iPad, і охоронець власний. Учні вкотре довели – потрібно жити дружно.

{gallery}2012/12/21/2{/gallery}

Ось такі вони, наші ліцеїсти – таланти, та це був тільки початок. А потім були не менш цікаві конкурси-випробування. Організатори дійсно плідно попрацювали, вигадали різноманітні конкурси, аби було цікаво.

Наступним випробуванням для учнів став конкурс «Найкращий господар» в таких номінаціях: «Найкращий перукар» ,«Найкращий кравець» , «Найкращий повар».

Охайно, ніжно заплести довгу косу дівчині, красиво пришити ґудзика, обережно та вміло почистити картоплю, ось це я розумію – випробування. Та нашим ліцеїстам все під силу!

Звичайно, хлопці різні, в когось виходило краще, а в когось гірше. Найкращим перукарем виявився – Котеньов Сергій, коса у дівчини, яку заплітав Сергій, вдалася гарною. Журі було шоковано, як охайно пришив ґудзика Дмитро Дронь. А найкращим поваром серед джентльменів став Антон Веревка.

Настав час перевірити інтелектуальність джентльменів, а саме правила поведінки за столом. Хлопці чітко відповіли на поставлені перед ними запитання, чим показали високий рівень знань. Наступний конкурс «Богатирі» відкрив джентльменів з іншого боку. Завданням конкурсу було: віджимання від підлоги, стрибки з м’ячем між ногами, метання дротиків в мішень. Після вдалого здолання конкурсів учні постали перед залом, як мужні джентельмени, ладні йти на все.

Між іншим, наші хлопці всюди встигають: і в ліцеї, і по-за його межами. Завзятим футболістом є Олександр Толгаренко. Сашко брав участь в чемпіонаті України з футболу та залюбки поділився з нами своїми враженнями: «На обласному етапі було не складно, ми перевершили всіх, а далі вже складніше..» Хлопець запевняє: «Футбол — це більше, ніж спорт!»

Не менш талановитим є учень 9-Б класу – Нікіта Перевознюк. Особистість творча! Хлопець займається сучасними танцями за нампрямами «Брейк-данс», «Хіп-хоп». Є учасником і переможцем багатьох танцювальних змагань. Операючись на власний досвід, хлопець розповідає: «Танці — це не просто моє хобі, це частинка мого життя, танцюю я напевно, тому що маю змогу розкривати себе та отримувати задоволення».

На цьому наші таланти не закінчуються, адже багаторазовим чемпіоном та призером чемпіонатів миколаївської області та чемпіонатів України, кандидатом у майстри спорту України, бронзовим призером чемпіонату Європи в Італії 2012року з Карате є учень 11-А класу – Кльопа Владислав.

За результатами конкурсів на спритність, знання, уміння кожен отримав звання та нагороду. За артестизм був нагороджений учень 11-Б класу – Сергій Котеньов, найкращі знання етикету продемонстрував учень 11-А класу – Владислав Кльопа, найгарнішим господарем виявився учень 8-Б класу – Микита Лозовий, за художнє рішення нагороду отримав учень 9-Б класу –Нікіта Перевознюк, звання «Найспритніший» отримав учень 10-Б класу – Олександр Толгаренко , за творчий підхід нагороджено учня 10-А класу – Антона Веревку, за толерантне ставлення до партнерів нагороду отримав учень 9-А класу – Олександр Стефурак.

А тепер: Увага! Увага! Увага! Джентельменом 2012 року став – Дмитро Дронь, учень 8-А класу:

1

Вітаємо Дмитра з перемогою і бажаємо успіхів у подальшому житті.

Та пам’ятайте, що наступного року ми обиратимимо нового джентельмена. Тож хлопці, читайте, наслідуйте, готуйтесь!

Діана Скалій, член гуртка «Юний кореспондент» економічного ліцею №1

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button