Общество

Евакуація школи №44 тривала не більше 2 хвилин

На Миколаївщині у всіх дошкільних і навчальних закладах проходить Місячник безпечної життєдіяльності, в ході якого дошкільнята й учні вивчають правила поведінки в різноманітних надзвичайних ситуаціях.

На уроках, а також на батьківських зборах організовуються виступи співробітників МНС щодо дотримання правил безпечної життєдіяльності і діях при виникненні надзвичайних ситуацій. У ході місячника проводяться практичні заняття в освітніх установах з відпрацювання дій на випадок виникнення пожежі та інших надзвичайних ситуацій.

Так, 9 листопада співробітники МНС і Держтехногенбезпеки в загальноосвітній школі №44 (Кульбакіно) провели показовий урок з практичним відпрацюванням дій з евакуації із задимленого приміщення.

Перед початком практичного тренування співробітники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини й Управління Держтехногенбезпеки у Миколаївській області провели з учнями 6-А класу відкритий урок, в ході якого нагадали дітям про правила поведінки в разі виникнення різних екстрених ситуацій.

DSC 0017 

DSC 0020

DSC 0030

Дітям показали відеофільми про роботу служби МНС, ролики про небезпеки осінньо-зимового періоду, роздали листівки і пам’ятки. На закінчення уроку в школі пролунав сигнал тривоги, який пройшов по автоматичній пожежній сигналізації та мовному оповіщенню «Увага. Пожежа».

Учні, педагогічний і обслуговуючий персонал школи приступили до навчальної евакуації. За сценарієм, у навчальному кабінеті на 1 поверсі виникла пожежа. Учні разом з освітянами через кілька евакуаційних виходів вийшли на вулицю в безпечне місце. Школа вклалася в нормативний час для даного навчального закладу — евакуація тривала 1 хвилину 52 секунди.

На шкільному подвір’ї вчителі провели перекличку дітей. У ході опитування з’ясувалося, що в одному класі не вистачає одного учня, він залишився в умовно задимленій будівлі. Дана інформація була передана пожежно-рятувальному підрозділу, що прибув за викликом. Ланка газодимозахисників евакуювала старшокласника з коридору першого поверху.

На продовження відкритого уроку вихованці дитячої організації «Дружин юних пожежних Блискавка» навчили всіх присутніх на шкільному дворі тому, як правильно надягати захисні костюми у випадку небезпеки, пов’язаної з викидом хімічних речовин.

DSC 0071

Кульмінацією заходу стало гасіння бойовим розрахунком МНС справжнього вогнища водними стволами.

DSC 0080

Діти оплесками подякували рятувальникам МНС за видовищний захід, і пішли зі школи з додатковими навичками поведінки у нестандартних ситуаціях.

11

ТУ МНС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button