Общество

СНІДу – НІ! – сказала 29 школа

Традиційно 1 грудня весь світ відзначає Всесвітній день боротьби проти смертельної недуги – СНІДу. Не залишилась осторонь цієї проблеми і ЗОШ №29.

28 листопада в школі відбулася акція «СНІД-СТОП», яка була підготовлена спільними зусиллями педагогів і учнів школи.

Відкрили захід ведучі Рибакова Тетяна (педагог-організатор) і Лелека Олена (фахівець з охорони праці), які детально ознайомили присутніх з проблемою ВІЛ/СНІД у світі та Україні. Учні із завмиранням серця слухали факти, підтверджуючі глобальність цієї проблеми.

Презентація «СНІД-СТОП», підготовлена вчителями Гайченко Наталією, Лелекою Оленою, Рибаковою Тетяною, сприяла кращій візуалізації обговорюваної проблеми, вона включала й відеоматеріали про знаменитостей, які померли від цієї хвороби.

Учні відповідали на питання вікторини «Чи все ми знаємо про СНІД?», обговорювали ризики зараження та способи його уникнення у різних професіях, торкнулися й питання викорінення дискримінації людей хворих на СНІД.

{gallery}2012/11/29/1{/gallery}

Директор ЗОШ № 29 Грицюк Лариса Анатоліївна наголосила на необхідності об’єднання всіх зусиль в профілактиці СНІДу, адже епідемічна ситуація як в Україні, так і в області залишається невтішною.

Проводячи акцію «СНІД-СТОП», ми ставили собі за мету ще раз нагадати про існування цієї проблеми, її масштабність, показати, що тільки разом ми можемо її подолати і поставленої мети досягли. Можливо, ця акція – піщинка, порівняно з тими заходами, що проводяться на рівні держави, але ж саме з таких піщинок складається твердий грунт розуміння, взаємодопомоги і небайдужості.

Директор ЗОШ №29 Лариса Анатоліївна Грицюк

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button