Общество

Молодь зробила зелено на вулиці Ватутіна

16 листопада, під час проведення осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста, в Миколаївській загальноосвітній школі №29 відбулась екологічна акція «Посади дерево та збережи його».

Трудовий десант розпочався з урочистої лінійки, яку відкрила директор навчального закладу Лариса Анатоліївна Грицюк з привітальних слів учасникам акції.

– За народною мудрістю, вважається, що недарма прожив життя той, хто посадив дерево, побудував дім і виростив сина. Посадивши сьогодні ці дерева, ви залишите по собі пам’ять на багато років. І якщо дерево посаджене від душі, з добрими намірами, то воно обов’язково прийметься, виросте і дасть щедрі плоди, – підкреслила важливість проведеної акції директор школи.

Про чотири віковічних дерева Миколаєва (дуби черешчаті, кожний віком понад 150 років), які є об’єктами природно-заповідного фонду України – пам’ятками природи місцевого значення, повідала всім присутнім на лінійці завідуюча шкільною бібліотекою Криницька Ольга Костянтинівна.

Президент учнівського самоврядування Маркелова Марія звернулася зі словами вдячності до батьків, які забезпечили школярів саджанцями (серед них – 3 дубка).

В акції взяли участь учні різного віку: від 1-го до 11-го класів. На шкільному подвір’ї та на прилеглій ділянці на вулиці Ватутіна наші вихованці висадили більш ніж 40 видів рослин, полили та обгородили їх, щоб прижились. Біля кожного посадженого дерева є виготовлена іменна табличка.

Деякі батьки школярів також не залишилися осторонь. Наприклад, Сухотько Людмила Миколаївна, мама Сухотька Владислава, допомагала в організації підготовки та проведення суботника.

Приємно було спостерігати за тим, як старанно працювали діти 4-го класу, як намагалися бути корисними своїм батькам. Було видно, що діти відчувають радість і задоволення від трудових зусиль, усвідомлюють ко-ристь від своїх дій.

Відзначено роботу наступних класних колективів: 4 клас (класний керівник — Глущенко Анна Миколаївна), 7 клас (класний керівник — Мельник Тетяна Віталіївна), 6 клас (класний керівник — Силкіна Анна Василівна).

{gallery}2012/11/18/1{/gallery}

До речі, в 29- ій школі вчителі разом з учнями реалізовують проект «Екологічна стежка». Вихованці, подорожуючи екологічною стежинкою, залучаються до науково-дослідницької роботи, вивчення природи рідного краю. Процес пізнання природи та її законів не легкий, він здійснюється шляхом спостережень і відкриттів.

Запроваджена у ЗОШ №29 система екологічного виховання дає можли-вість учням зрозуміти, в яких фарбах, образах, словах, мелодіях постає перед кожним оточуючий світ, який відгук душі на різноманітні контакти з довкіллям.

Довідка: свято деревонасадження засноване в Америці в 1860 році. У Миколаєві проводилось з 1902 року як дитяче свято, в якому брали участь, в основному, школярі.

Заступник директора школи №29 Братошевська Світлана Вікторівна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button