Общество

Дорослі, Ви нас не вберегли…

Саме так називалася флеш-моб акція, яка вчора, 16 листопада, пройшла на Миколаївщині. Вона була присвячена Всесвітньому дню пам’яті жертв ДТП.

Школярі м. Миколаєва вишикувались у мовчазній акції в центрі міста. Кожен тримав в руках табличку з іменем дитини та датою, коли вона загинула або отримала травми під час дорожньо-транспортної пригоди. Ініціювала цю акцію Державтоінспекція Миколаївській області, аби в черговий раз нагадати – до чого може призвести не дотримання Правил дорожнього руху. 

— У мене на табличці написано ім`я дівчини Вікторія, їй було 16 років, коли в результаті пригоди вона загинула. Її друг водій не зміг впоратися з керуванням мотоцикла, — розповідає Дмитро – школяр.

— 7-річний хлопчик Єгор – перетинав проїзну частину в невстановленому місці й потрапив в дорожньо-транспортну пригоду, — ділиться Єлізавета — школярка.

В акції взяли участь 103 школяра, адже саме стільки дітей постраждали на дорогах Миколаївщини з початку року. Байдужих до заходу не було. І дорослі, і діти – зупинялись, вчитувались в імена, задавали питання і замислювались. Як виявилось — такий спосіб підняти проблему травматизму на дорогах – зачепив всіх без винятку.

— Саме це зараз й потрібно, це вражає усіх й кожен як ми бачимо хоча б на мить переосмислює власну поведінку на дорозі — каже Надія – жителька Миколаєва.

Шановні дорослі, батьки! Щодня нагадуйте дітям про необхідність дотримання Правил дорожнього руху, про небезпеки на дорозі. Не залишайте дітей без нагляду на вулиці, не дозволяйте їм гратися поблизу проїжджої частини. Позначте дітям безпечний маршрут до школи і додому!

Шановні водії! Державтоінспекція Миколаївської області переконливо просить Вас бути гранично уважними на дорогах, особливо при проїзді поблизу шкіл, в місцях, де встановлений знак «Діти», в районі зупинок громадського транспорту, а близько житлових мікрорайонів, місць масового відпочинку Вам необхідно знизити швидкість і бути уважними.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button