Общество

43 школа посіла 3 місце на міському зльоті юних інспекторів руху

Вчора, 14 листопада на базі ЗОШ № 60 м.Миколаєва підбили підсумки міського зльоту шкільних загонів юних інспекторів руху.

Участь у ньому брали 7 команд ЮІР, які перемогли у районних етапах змагань. Від Корабельного району приймала участь у змаганнях команда-переможець 43-ї школи.

Вийшов навіть своєрідний фестиваль. Як зазвичай, змагалися в чотирьох конкурсах — кращий регулювальник,

1

велоестафета, теоретичні знання Правил дорожнього руху

4

та конкурс агітбригад.

Напруга, зосередженість і серйозність юних інспекторів руху в перших трьох конкурсах з лишком окупилася на виступі агітбригад — сплеск емоцій, гумору, фантазії, яскраві фарби в декораціях і костюмах … Членам журі навіть здалося, що діти практично зрослися зі своїми сценічними персонажами.

Може це й на краще, адже саме переживаючи на сцені складні дорожні ситуації, школярі краще розуміють, як в простій творчій формі розповісти своїм одноліткам про необхідність дотримуватись Правил дорожнього руху. Казки, танці, пісні, жарти — чого тільки не придумають ЮІРівці, щоб залучити дорослих і дітей до проблеми дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Глядачі та журі із задоволенням спостерігали за одягненими у форму юних інспекторів ДАІ школярами — таких, спробуй, не послухатися! Відразу видно — з порушниками вони церемонитися не стануть.

Конкурс був сприйнятий з великим інтересом. Маленькі глядачі з азартом вболівали за своїх шкільних друзів, що беруть участь в постановках. А керівники команд щиро переживали за своїх підопічних — тільки б впоралися із завданням, тільки б не забули слова. Боротьба була напруженою і гідною — адже саме переможець міських змагань візьме участь в обласному конкурсі ЮІР, а після, можливо, і представить Миколаївську область у Всеукраїнському зльоті юних інспекторів руху в МДЦ «Артек».

За підсумками міського огляду — конкурсу загонів ЮІР місця розподілилися наступним чином: перше місце посіла команда «Веселий патруль» школи № 22, друге місце команди миколаївських шкіл № 56, 3 і муніципального колегіуму, третє місце дісталося школам № 43, 42 і Гімназії № 4 .

Сподіваємося, що багато підлітків засвоїли Правила дорожнього руху, і тепер вже точно будуть вести себе обережніше на вулицях і дорогах міста.

Державтоінспекція Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button