Общество

Рада скасувала закон про наклеп, але регіонали не відступляться від свого

Верховна Рада скасувала прийняття в першому читанні законопроекту № 11013, що передбачає введення кримінальної відповідальності за наклеп.

За відповідне рішення проголосували 349 депутатів при мінімально необхідних 226! (Законопроект почали розглядати сьогодні, 2 жовтня рівно о 10 годині).

Крім того, Рада зняла законопроект № 11013 з розгляду.

Нагадаємо, депутат від Партії Регіонів Віталій Журавський пропонував внести зміни до Кримілального Кодексу, щоб можна було політиків, журналістів та блогерів за наклеп садити до в’язниці на термін від двох до п’яти років.

8 вересня Рада прийняла законопроект у першому читанні, після чого багато журналістів українських видань, ряд політичних партій і громадських організацій висловилися проти даного законопроекту, спровокувавши широкий суспільний резонанс.

В результаті Журавський заявив про намір відкликати свій законопроект.

1 жовтня під стінами парламенту пройшов мітинг журналістів, які зажадали негайної відміни прийняття законопроекту в першому читанні, пригрозивши страйком.

Цей закон був загрозою для всього громадянського суспільства, бо міг зруйнувати свободу висловлювань у країні, оскільки змусив би багатьох журналістів відмовитись від будь-якої справедливої критики на адресу влади.

Однак aвтop cкaндaльнoгo зaкoнoпpoeкту Bітaлій Жypaвcкий нe збирається відступати і зaявив, щo після вибopів хоче знову пoдaти до розгляду цей пpoeкт зaкoну.

Дeпyтaт від Партії Регіонів Олeнa Бoндapeнкo каже, що ПР не гарантує, що не повернеться до цього питання: «Ha caмoм дeлe, мы нe гapaнтийный бaнк. Mы нe бyдeм дaвaть гapaнтий. Bce бyдeт зaвиcить тoлькo oт cитyaции в cтpaнe».

Каждый украинец 28 октября, голосуя за ту или иную партию, желающую войти в Верховную Раду, тоже влияет на будущую ситуацию в стране!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button