Общество

Перетворювати сміття на витвори мистецтва навчилися у Миколаєві

В рамках програми «Життя в стилі ЕКО», яка спрямована на підвищення екологічної свідомості жителів Миколаєва і є складовою проекту «Мій волонтерський проект», відбувся перший майстер-клас з треш-мейду (trash-made).

Треш-мейд, в дослівному перекладі «зроблено зі сміття», — це нове явище в мистецтві по створенню оригінальних виробів, прикрас, картин, композицій і т.д. з матеріалу, який викинули або збираються винести на смітник. Яскравим прикладом треш-мейду є арт-буки — розмальовані щоденники з колажними сторінками, які й намагалися створити учасники майстер-класу, що проходив в бібліотеці ім.Кропивницького.

30 миколаївців під керівництвом миколаївської майстрині з хенд-мейду Сніжани Булдижовой навчилися новій техніці і виготовили власні арт-буки.

— Крім того, що вам не потрібно купувати новий альбом або блокнот, ви можете використовувати непотрібні вирізки з журналів, клаптики тканин, намистинки … — те, що все одно б викинули, — і тим самим скоротити кількість сміття», — пояснює Сніжана Булдижова.

{gallery}2012/09/04/5{/gallery}

— Унікальність даного майстер-класу полягає в тому, що ми не вимагаємо грошей від учасників, а беремо зобов’язання провести в жовтні для школярів нашого міста подібні заняття, — зазначила куратор програми Ліліана Новикова. — Таким чином проект охопить велику кількість дітей та молоді. Адже любов до природи і турботу про навколишнє середовище треба прививати людині з дитинства, а уроки такого формату нікого з дітей не залишать байдужими — змусять задуматися про вирішення екологічних проблем.

16 вересня в Миколаєві пройде ще один майстер-клас з треш-мейду від тренерів із Києва.

«Мій волонтерський проект» реалізує молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» в рамках грантового конкурсу «Територія РУСАЛу». Також програму «Життя в стилі ЕКО» підтримали Фонд Братів Кличків та Фонд Конрада Аденауера.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button