Общество

Мешканці Корабельного проти прийняття міською радою мовного закону

Сьогодні на сайті мера опубліковано звернення мешканця Корабельного району до мера та міської ради:

«На цей час вже чотири області прийняли мовний «закон» про статус російської як регіональної. Лише Тернопільска область закликає на конституційному рівні оскаржити цей «закон». Дуже прикро слухати Азарова та інших політиканів від влади, їх заяви про нібито гноблення російської мови, що вона потребує захисту. Це виглядає дуже не гідно і не робить їм честі. Адже саме Українська земля дала їм те що вони мають – статки, маєтки, владу та інше. Яким чином, це інше питання. Те що цей не легітимний «закон» мовного абсурду має лише політичну основу «партія влади хоче залишитися при владі і це її єдине завдання» і в ніякому разі не має під собою потребу на рівні суспільства, для мене це об’єктивна реальність. Це питання яке нам цинічно нав’язали, чергова маніпуляція. Чого домагаються політики ми знаємо, не дурні. Замість того щоб об’єднувати країну, вони її роз’єднують. Ще трохи й ми дійсно станемо колонією Росії. На передодні виборів я зробив свої висновки за кого голосувати. Звичайно не за ПР. Всі ці гасла про «стабільність» набридли.

Нічого окрім МОВИ не має такого потенціалу як ОБ’ЄДНУВАТИ. Мова це ідентифікатор держави, його прапор на який орієнтується кожний громадянин і держава в цілому. Моє коріння в Росії, я народився там, але більшість життя живу на Україні. За всі ці роки я не зазнав ніяких проблем ні з російською ні з українською мовами. Більшість мого оточення російськомовне з російським корінням, але вони дивуються цим малюнкам з написами на бігбордах. Вони питають «Для чего это?». Коли ви приїздите в іншу країну наприклад європейську і хочете там оселитись, основною вимогою є знання мови цієї країни. Країна таким чином захищає свої мовні інтереси та ідентичність, це розумно з боку стратегії подальшого країни й цивілізовано.

Більше ніде в світі нема країни де українська є державною. І приносити її в жертву заради політичних амбіцій, це злочинно. І на цьому фоні розмови про мертві мови від представника партії влади в мене визивають обурення. Маленький приклад з культурного розрізу. Українські групи такі як «Океан Ельзи», «Воплі Відоплясова» та інші, зазнали популярності й визнання виключно завдяки української мови і це відомий факт.

Що залишиться після вас — статки, влада, будинки? Ні! Статки розтринькають ваші нащадки, влада ніколи не тримається в одних руках і занепадає , будинки руйнуються. Все це минає. Мудрість! Це єдине що залишається на роки й віки, якщо ви їй володієте. Я сподіваюсь на вашу мудрість

Я хочу висловити свою громадянську позицію — Я проти прийняття міською радою цього «закону без закону». Ще раз повторююсь, це моя громадянська позиція. І я закликаю усіх не байдужих приєднатися. Висловити свою думку чи зробити письмову заяву.

Дякую за небайдужість».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button