Блоги

Зелені зони, парки, сквери надані до знищення Сєнкевичем з міськрадою. Антинародне зонування № 2. Документально

 

Активні прихильники мера Сєнкевича переконували мене, що не варто піднімати цю тему в зв’язку з тим, що хоча зонування міста дійсно віддає під забудову зелені зони, але це начебто виключно провина старих дерибанщиків-«регіоналів» з найбільшої фракції міськради «Опозіційний Блок» та «перефарбованих» з інших фракції, але «народний мер» ляже кістьми й не допустить цього втілити.

Але нещодавно сплили нові хитрі схеми по забудові скверу на Херсонському шосе й документальні факти свідчать саме про руку «народного мера»: Черговий злочин «земельної банди ім. Сенкєвича». Нова «хитра схема» обкатується на знищені скверу по Херсонському шосе

Тому таки будемо викривати «тему», бо так скоро миколаївці будуть «цілувати» тільки приватні огорожі.

Коротка передісторія: Зонування території міста Миколаєва, в народі отримало назву «антинародне», почало розроблятися у 2012 році за мера Чайки, але було прийнято Миколаївською міською радою у 2016 році за керівництва мера Сєнкевича. На розробку було витрачено 600 000 гривень з бюджету міста. Зонування було зроблено таким чином, щоб надати вигляд узаконення того, що вже було відведено різним скоробагатькам фактично протизаконно. Також, в зв’язку з тим, що вільної землі в місті для приватизації просто не лишилося, вирішено перевести під приватну забудову рекреаційні зони (зелені зони, береги, парки, сквери), інші суспільно важлиі території. Таке зонування отримало в народі назву «антинародного», або «зонінгу Чайки-Сєнкевича».

2016-2017 почались акції протесту, активісти – майданівці добилися судових розглядів справи. Позов подала прокуратура Миколаєва в адміністративний суд, активісти брали участь, як треті особи від громадськості. 06.11.2017 року Миколаївський окружний адміністративному суд визнає, що «зонінг Чайки-Сєнкєвича» протизаконний та скасовує його у повному обсязі. 30.01.2018 року Одеський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції. Основні підстави скасування це — не відповідність Генеральному плану забудови міста та відсутність належно проведених громадських слухань.

Міськрада на чолі з Сенкевичем одразу подала касацію, яка наразі ще не відбулася.

А ТУТ УВАГА!!! Мер подав касацію, значить продовжує відстоювати зонування міста зразка 2016 року. Але! Без діючого Плану зонування, відповідно до законодавства, відведення землі у місті зупиняється. А землю приватизувати хочеться і отримувати за це «відкати». Тому 17.05.2018 року на сесію міськради виноситься «антинародне» зонування № 2. Без попередніх, обов’язкових процедур, як то — громадські слухання. Нагадаємо, що однією з підстав для суду скасувати «антинародне» зонування № 1 стала саме відсутність належно проведених громадських слухань.

Таке беззаконня знов викликає обурення активістів-майданівців, під міськрадою відбувається акція протесту. Протестувальники намагаються донести свою думку в сесійній залі: В Николаеве во время сессии городского совета общественника Деревянко, выступающего против зонирования, охраннику пришлось снимать с трибуны

Але на кону коштовна земля міста, у мера з міськрадою в «очах світяться» величезні суми в доларах і вони, знов протизаконно, приймають «новий» План зонування Миколаєва. От його текст на сайті Миколаївської міської ради: https://mkrada.gov.ua/documents/28603.html?fbclid=IwAR2zJUruDBCEY0VTLSkSd1YDHoxjkdgcNN6FqDPM1iCkNKdJfiBKyC9mMO0

«Новий» від «старого» відрізняється не суттєво. Міськрада просто виключила декілька зон, які вказувалися в позові прокуратури 2017 року до ММР:
« — мікрорайон «Леваневців»;
— землі зелених насаджень по вул. Флотській, вул. Новоросійській ріг пров. Воєнного, вул. Північній, Одеському шосе;
— сквер подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС по пр. Миру ріг вул. Скульптора Ізмалкова та сквер «Пожежник» по вул. Кузнецькій ріг пр. Богоявленського;
— озеленені території загального використання по вул. Лазурній ріг вул. Озерної та поблизу житлового комплексу «Рив’єра»;
— озеленені території загального використання по пр. Богоявленському ріг вул. Олега Ольжича, по пр. Богоявленському ріг вул. Космонавтів;
— озеленені території загального використання по вул. Залізничній ріг вул. Космонавтів, поблизу станції «Нове садівництво» та вздовж прибережної озелененої території річки Південний Буг;
— частина озелененої території загального використання, розташована в межах прибережної захисної смуги річки Південий Буг по вул. Силікатній;
— озеленена санітарно-захисна територія поблизу водосховища в Корабельному районі;
— зелені насадження по вул. Виноградній ріг вул. Рибної (поблизу урочища «Жовтневе») та по вул. 2 Аеродромній;»

В п. 3 «нового» Плану зонування сказано:
«3. Рішення Миколаївської міської ради від 11.08.2016 №6/3 «Про затвердження Плану зонування території міста Миколаєва» та від 26.12.2017 № 32/130 «Про внесення доповнень та зміни до рішення міської ради від 11.08.2016 №6/3 «Про затвердження Плану зонування території міста Миколаєва» визнати такими, що втратили чинність.»

Виявляються суцільні беззаконня:
1. Зміни в «старий» План зонування вносити не можна, він судом скасований «в цілому». При тому міськрада подала касацію, що б відновити дію «старого» Плану без усіляких виключень;
2. Якщо ММР прийняла виключно «новий» План зонування, то, як вона це зробила без обов’язкових громадських слухань? Одною з причин скасування судом «старого» й стала відсутність законних громадських слухань.
3. Сам План зонування є ГРАФІЧНИМ МАТЕРІАЛОМ. Він розміщений на виду у будівлі ММР, і там висить саме «старий» План (скасований судом), ніякі зміни в нього не внесені. І не можуть бути внесені міськрадою тому, що План розробляється та креслиться спеціалізованою проектною організацією, яка за це отримала бюджетні гроші.

А зараз безпосередньо розглянемо «новий» план Зонування 17.05.2018 року. І з’ясовується, що незважаючи на те, що він перелицьований з «старого», за деякими виключеннями, лишається тим же «антинародним зонуванням», яке всупереч Генерального плану забудови міста Миколаєва (яке є вищим документом) міняє функціональне призначення та продовжує віддавати під знищення та забудову масу рекреаційних зон (парки, сквери, зелені насадження, береги тощо). Також «перепрофілюються» для приватизації та знищення критично необхідні для міста об’єкти.

Усі зони, що підпадають під знищення, мені розглянути просто нема часу, це величезний об’єм робіт. Розглянемо найкричуще, що само кидається у очі. Будемо співставляти фотографії Генерального плану забудови 2009 року (пріоритетний документ) та Плану зонування (який винен відповідати ГенПлану, деталізувати його). Для економії місця, на фото можуть бути означені декілька територій на ГенПлані та відповідні їм, за місцезнаходженням, зони на Плані зонування. Для зручності буду робити позначки стрілками, цифрами, обводити, додавати пояснення:

Фото 1 (частина Генерального Плану міста):

Фото 2 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 1 та 2:
Окреслена територія (зона) № 1.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Окрім того, це особлива водоохоронна берегова територія.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зона садибної забудови.
Окреслена територія (зона) № 2.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Сквер «Спортивний».
На Плані зонування – це вже зона Ж-4, зона мішаної багатоквартирної забудови та громадської забудови.
Окреслена територія (зона) № 3.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Сквер поруч спорткомплексу «Надія».
На Плані зонування – це вже зона Ж-4, зона мішаної багатоквартирної забудови та громадської забудови.

Фото 3 (частина Генерального Плану міста):



Фото 4 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 3 та 4:
Окреслена територія (зона).
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Окрім того, це особлива водоохоронна берегова територія.
На Плані зонування – це вже зона Ж – 1, зона садибної забудови.

Фото 5 (частина Генерального Плану міста):

Фото 6 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 5 та 6:
Окреслена територія (зона) № 1.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Сквер присвячений заснуванню міста.
На Плані зонування – це вже зона Г-6, торгівельна зона.
Окреслена територія (зона) № 2.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Сквер присвячений звільненню міста.
На Плані зонування – це вже зона Г-6, торгівельна зона.
Окреслена територія (зона) № 3.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень спеціального призначення.
На Плані зонування – це вже зона Г-6, торгівельна зона.
Окреслена територія (зона) № 4.
На Генеральному Плані – це територія підприємств міського значення. По факту Трамвайне депо № 2.
На Плані зонування – це вже зона ВКВ, виробничо-комерційна зона. А реально вже ринок.
Окреслена територія (зона) № 5.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень спеціального призначення.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зона садибної забудови.

Фото 7 (частина Генерального Плану міста):

Фото 8 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 7 та 8:
Окреслена територія (зона) № 1.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Сквер навколо палацу культури «Молодіжний».
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.
Окреслена територія (зона) № 2.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.
Окреслена територія (зона) № 3.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування. Сквер поруч головного входу в завод «Зоря-Машпроект».
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.

Фото 9 (частина Генерального Плану міста):

Фото 10 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 9 та 10:
Окреслена територія (зона) № 1.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень спеціального призначення. Мало того, це особлива водоохоронна берегова територія.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зона садибної забудови.
Окреслена територія (зона) № 2.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зона садибної забудови.
Окреслена територія (зона) № 3.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.
Окреслена територія (зона) № 4.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.
Окреслена територія (зона) № 5.
На Генеральному Плані – це змішана територія зелених насаджень загального користування та територія зелених насаджень спеціального призначення.
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.
Окреслена територія (зона) № 6.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень спеціального призначення.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зона садибної забудови.
Окреслена територія (зона) № 7.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень спеціального призначення.
На Плані зонування – це вже зони Ж-1, зони садибної забудови.

Фото 11 (частина Генерального Плану міста):

Фото 12 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 11 та 12:
Окреслена територія (зона).
На Генеральному Плані – це територія дитячих садків та загальноосвітніх шкіл. Палац культури Вітовського району з сквером.
На Плані зонування – це вже зона Ж-4, зона мішаної багатоквартирної забудови та громадської забудови.

Фото 13 (частина Генерального Плану міста):

Фото 14 (відповідної частини Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 13 та 14:
Окреслена територія (зона) № 1.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Г-2, ділова зона центрів районного значення.
Окреслена територія (зона) № 2.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зона садибної забудови.
Окреслена територія (зона) № 3.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень загального користування.
На Плані зонування – це вже зона Ж-1, зони садибної забудови.
Окреслена територія (зона) № 4.
На Генеральному Плані – це територія зелених насаджень спеціального призначення.
На Плані зонування – це вже зона В-5, зона підприємств V класу шкідливості.

Фото 15 (частина Плану зонування міста):

Пояснення до Фото 15:
Окреслена зона.
А це вже сумновідомий ліс «Маяк» (соснове урочище «Жовтневе»), який на Плані зонування позначено зоною Ж-1, зоною садибної забудови. А от чисельні суди, в тому числі Верховний суд у своїх постановах підтверджує, що це лісовий фонд, який не підлягає забудові. Приклад одного з Рішень ВСУ: Програш Пеліпасів. Верховний Суд повернув Державі другу ділянку лісу «Маяк», що раніше їм належала

Знов підкреслюю, що це мабуть не всі невідповідності Плану зонування Генеральному плану, це те, що кинулося у око. Кожен може піти та перевірити у будівлі мерії, висять на видному місці, один проти іншого, на сходовій клітині центральних сходів.

Отак Сєнкевич з депутатами віддає під забудову в основному зелені зони, береги та суспільно важливі для міста території. Звісно ж це величезні гроші за «відкати».

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Тот охранник что активиста с трибуны снимал обыкновенный Петух. НАРОД, налогоплательщики его на работу наняли а не слюнкевич! И налогоплательщики вправе требовать соблюдения своих прав от недомЭрка! Сеню и рыгодепутатов - на свалку истории!!!

Back to top button