Блоги

Черговий злочин «земельної банди ім. Сенкєвича». Нова «хитра схема» обкатується на знищені скверу по Херсонському шосе

Є в Миколаєві багатостраждальний сквер на Херсонському шосе. Чому багатостраждальний? Тому, що багато років, всупереч його статусу зеленої зони, намагаються його привласнити, знищити та забудувати: «кримінальні авторитети» (той же «Тазік»), «бізнесмени з сумнівним прошлим», олігархи державного масштабу тощо (навіть вже оточували огорожею для будівництва та повипилювали дерева). Це не дивно, місце прохідне та обіцяє великі бариші. Але ж це єдина загальнодоступна зелена зона на величенький район. Корумпована влада спеціально не вкладала в сквер кошти, усіляко занехаювала, що б мати «відмазку», що віддає під бізнес смітник та непотріб. Але тривалий час щось не зросталось. Потім відбувся Майдан і спритникам стало дещо важче. То активісти на чолі з Олександром Д’яченко сміття з скверу привезуть під Інгульську райадміністрацію, то доб’ються 01.10.2018 р., в міськраді припинення дванадцатірічної оренди якоюсь фірмою «Крістіна». Фірмі відвели у 2006 році цю землю для будівництва торгівельно-розважального комплексу, вспіли навіть позабивати палі під фундамент.

При пильній увазі активістів, безжально забудувати територію в межах вул. Херсонське шосе — вул. Скульптора Ізмалкова – вул. Генерала Свиридова — вул. 7 Повздовжня все ж заважає статус зеленої зони.

У Генеральному Плані забудови міста Миколаєва, прийнятому у 2009 році, ця ділянка визначена, як «ЗЕЛЕНІ НАСАДЖЕННЯ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ» (на фото обведено та підкреслено):

У Плані зонування міста, прийнятому на основі існуючого Генплану, сьогоднішнім складом міськради, під головуванням існуючого мера Сєнкевича, ця ділянка визначена, як «Р-5» «Рекреаційно-розважальна зона» (на фото обведено та підкреслено):

Громадськість вийшла та добилася позитивних результатів у цій справі, збереження від забудови та можливість розвитку скверу: «В Николаеве сквер на Херсонском шоссе хотят забрать у арендатора и назвать «Доброволец»»

Але не все так просто. На офіційному сайті Миколаївської міської ради з’являється розпорядження під назвою: «На виконання доручення сесії міської ради від 16.11.2018 надається інформація щодо земельної ділянки в межах вул. Херсонське шосе — вул. Скульптора Ізмалкова – вул. Генерала Свиридова — вул. 7 Повздовжня в Інгульскому районі м.Миколаєва»

Начебто спочатку мова йде про припинення оренди скверу. Потім прочитавши текс повністю, починаєш розуміти, яке величезне шахрайство з новою «хитрою схемою» по знищенню парків та скверів з передачею їх під забудову «бізнесменам», придумали та жадають впровадити у міській раді. Причому хитруни повністю впевнені, що містяни довершені дурні і не зрозуміють, що «схема» протизаконна.

Так в п. 3. «Розробка детального плану території.», зазначеного документу міськради, ми бачимо наступне:

В першому абзаці – однозначно вказується, що в Генеральному плані міста ділянка (сквер по Херсонському шосе) була визначена як «територія зелених насаджень загального користування, рекреаційно-розважальна зона»:

Далі довго та заплутано йдеться про проведення «деталізації» рішень діючого Генерального плану території м. Миколаєва. Вказується, що на засіданні архітектурно-містобудівної ради від 20.06.2018, згідно з протоколом №2, членами ради було погоджено поданий детальний план території:

А ЗАРАЗ УВАГА!!! Після «деталізації» Генплану територія скверу з зеленої зони перетворюється на «розміщення багатоповерхової житлової забудови, вбудованих громадських установ та підприємств обслуговування, квартальної вулично-дорожньої мережі…»:

Нагадаємо, що Генеральний план (як Конституція) — основний закон, «деталізація» «підзаконний» акт та не повинна суперечити Генплану. А тут в шахрайський спосіб зелена зона уходить під бізнес-забудову. Отак діють «наперсточники» у мерії.

Чому я тут «грішу» саме на мера Олександра Федоровича Сенкєвича? Та тому, що по документам видно, що ініціатива з «деталізацією», як нової «хитрої схеми» з дерибану скверу на Херсонському шосе, походить саме з апарату міської ради. А апаратом міськради (його набором, контролем) завідує переважно саме мер. Він же має право вето, але щось не чути про можливість його застосування у даному, конкретному випадку, не чути заяви на загал, що знищення парку протизаконне, що виявлено «хитру схему», що вона злочинна і мер цього не допустить беззаконня. Він про викриття таких оборудок винен кричати, а не активісти. Напроти все тишком нишком. А у дерибанщиків є надія, що коли раптово почнеться швидке будівництво, активістам вже буде запізно протидіяти у законному річищі.

Раніше Олександр Федорович, всупереч протестам громадськості, уперто протягнув «антинародне» зонування, яке передає під знищення та забудову більшість рекреаційних зон міста. І при цьому він це виправдовує та дуже часто, як мантру, повторює, що йому «потрібні інвестори». Звісно його інвестори «бізнесмени з сумнівним пришлим», «авторитети», «бізнесмени пеліпаси»….

Сенкєвіч з «бізнесменом» Пеліпасом в будівлі мерії:

 

Деяка інформація щодо тотожньої «хитрої земельної схеми» міськради, що отримала назву «антинародне» зонування:

“Зонування” Миколаєва – антинародне і на користь “дерибанщикам”

Миколаївська міська рада практично визнала протизаконність «зонування» Миколаєва, але в суді стверджує протилежне

Миколаївська міська рада практично визнала, що зонування недолуге – 2. «Хотєлки» Пеліпаса-«Мультіка»-Бергмана?

Рандеву представника міськради та адвоката Пеліпаса під час суду у справі «земельної афери сторіччя

Земельна афера сторіччя. Суд скасував антинародне зонування (ВІДЕО)

Апеляція підтвердила протизаконність «антинародного зонування». Переможний натиск майданівців, «кіборгів», ветеранів, прокуратури

Дерибан-команда панікує. Міськрада подала касацію у справі антинародного зонування, бо в Миколаєві вільної землі для дерибану не лишилося!

 

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button