ПригодиТема дня

Копійку випустять за копійки? Посадовиця, що виправдовувала РФ, може вийти під заставу!"

У Миколаєві голову Куцурубської громади взяли під варту за виправдання російської агресії

Цей материал також доступний

Миколаївський суд обрав запобіжний захід для затриманої голови Куцурубської ОТГ Інни Копійки. Її помістили під варту з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень. Жінку звинувачують у виправданні злочинів російської армії та визнанні правомірною агресію РФ проти України.

Що відомо про звинувачення?

За даними слідства, 54-річна Інна Копійка під час спілкування з колегами неодноразово заявляла, що війна в Україні є “внутрішнім громадянським конфліктом”. Вона також виправдовувала дії російських військових, стверджуючи, що саме українська армія обстрілювала мирні міста. У фрагменті звукозапису, опублікованому прокуратурою, посадовиця заявила:

— Ми ще будемо раді, що сюди зайшла Росія. Куди зайде Росія, залишаться зі своїми хатами. Все інше буде знищено. України не буде, лишиться жменька землі.

Також вона заявила, що обстріли в Херсоні здійснювала українська армія:

— Наші українці били по Херсону. 24 людини загинули, жодного військового.

Що вилучили під час обшуку?

Під час обшуків у будинку та на робочому місці Копійки вилучили мобільні телефони та планшет. Слідство триває за частиною 3 статті 436-2 ККУ – “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників”. За це Інні Копійці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про її відсторонення від посади.

Що відомо про Інну Копійку?

Інна Копійка була обрана головою Куцурубської громади у 2016 році. До цього двічі обіймала посаду голови сільради. Зазначимо, що Куцурубська громада знаходиться під регулярними атаками з боку російських військових, зокрема з використанням артилерії та дронів.

Також варто зазначити, що Інна Копійка — це перша дружина Ігоря Копійки, колишнього депутата Миколаївської міськради від партії “Опозиційний блок”. Її колишній чоловік відомий тим, що раніше був головою адміністрації Корабельного району, а також фігурував у справі про хабар у розмірі чверті мільйона гривень. Зараз він заступник голови Миколаївської райради, соратник Ігоря Дятлова. У 2018 році журналісти повідомляли про можливі корупційні дії з боку посадовців у Куцурубі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button