ПригодиТема дня

«Врятуйте 123-ю»: у Миколаєві рідні бійців вимагають зброї для військових

Родичі військових 123-ї бригади ТрО вийшли на протест у Миколаєві: «Надайте хлопцям зброю, аби вони могли захищати країну!»

Цей материал також доступний

7 жовтня біля будівлі Миколаївської міської ради відбулась акція протесту, організована родичами військових 123-ї бригади територіальної оборони. Основна вимога мітингувальників — забезпечити бригаду озброєнням і технікою для виконання бойових завдань. Про це повідомлять місцеві ЗМІ.

«Ми тут заради наших хлопців, які зараз на Вугледарському напрямку»

За словами Вікторії, організаторки акції, родичі військових вирішили звернутись до міської влади, щоб привернути увагу до критичного становища бійців, яких відправили на Вугледарський напрямок без належної підготовки та підтримки:

«Тут сьогодні зібралися дружини та матері бійців 123-ї бригади. Ми вирішили врятувати наших хлопців, бо вони нам кажуть, що у них все гаразд, але ми бачимо і відчуваємо, що там не все так добре. Ми хочемо домогтися, щоб військовослужбовцям нашої бригади надали озброєння, щоб вони могли закріпитися на Вугледарському напрямку. Якщо не вийде закріпитися, тоді вже треба буде вивести їх звідти».

«Звичайні хлопці, а не штурмовики, потребують техніки та підтримки»

Софія, дружина одного з військових, розповіла, що бійців відправили в зону активних бойових дій без необхідного важкого озброєння:

«Наших чоловіків, братів та друзів відправили в дуже гарячу точку, забрали їх із Херсонського спрямування без якоїсь ротації. Без відпочинку та знання місцевості їх закинули і все — воюйте. Без важкого озброєння, немає бронетехніки. Хлопці кажуть: “Ми не відмовляємось виконувати бойове завдання, дайте нам техніку, дайте чим воювати”».

Протест без відповіді влади

Мітингувальники очікували, що до них приєднається представник місцевої влади або командування, але цього не сталося. Розчаровані, вони вирушили ходою по вулиці Соборній з гаслами: «Дайте хлопцям зброю!» та «Врятуйте 123-ю!».

Важкий шлях бригади

Нагадаємо, що миколаївська 123-я бригада була направлена на допомогу 72-й бригаді ЗСУ на Вугледарський напрямок. Військовослужбовець Сергій Незнаюк повідомив, що бригада виконала наказ та зайняла рубежі, проте потребує доукомплектування для успішного продовження служби. Ситуація довкола 123-ї бригади стала об’єктом інформаційних маніпуляцій, але родичі бійців прагнуть лише одного — дати їм належне озброєння для захисту.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button