СуспільствоТема дня

Нові тролейбуси в Корабельному - вже у жовтні: подробиці від КП «Миколаївелектротранс»

Тролейбуси без дротів: новий маршрут до Корабельного

Цей материал також доступний

Уже в жовтні 2024 року мешканці Корабельного району Миколаєва зможуть користуватися новим тролейбусним маршрутом, який з’єднає цей віддалений район із залізничним вокзалом міста. Про це в коментарі korabelov.info повідомив директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана.

Основні деталі:

  • Перші тролейбуси почнуть курсувати вже з 6 години ранку.
  • На початковому етапі маршрут обслуговуватимуть 6 тролейбусів.
  • Тролейбуси мають автономний запас ходу до 20+ км, що дозволить їм долати ділянки маршруту, де немає контактної мережі.
  • Планується поступове збільшення кількості тролейбусів до 10 одиниць, що дозволить скоротити інтервал очікування транспорту для пасажирів.

За словами Юрія Сметани, основна увага перший час приділятиметься забезпеченню робочих перевезень для мешканців району, щоб вони могли зручно дістатися до роботи і назад. Саме тому тролейбуси починатимуть свій рух з ранку, щоб вчасно доставити пасажирів до місця призначення.

Згодом на цьому маршруті кількість тролейбусів збільшиться до 10 одиниць, що дасть змогу зменшити інтервал очікування для пасажирів. Це збільшення буде відбуватись в міру того, як тролейбуси матимуть необхідний пробіг кілометражу з використанням контактної мережі – це необхідно для використання повного ресурсу батареї, – додає директор.

Плани щодо розвитку інфраструктури

Директор також зазначив, що хоча тролейбуси з автономним ходом можуть працювати на віддалених ділянках, будівництво контактної мережі тролейбусної лінії продовжуватиметься, щоб у майбутньому повністю забезпечити електропостачання транспорту по всьому маршруту. Особливу увагу також буде приділено будівництву зарядної станції та облаштуванню диспетчерського пункту на кінцевій зупинці тролейбуса. Це створить необхідні умови для повноцінної роботи тролейбусів та їх обслуговуючого персоналу.

“Я хотів би підкреслити, що ці тролейбуси з автономним ходом до 20 кілометрів підходять для роботи у режимі експлуатації без контактної мережі. Такий досвід використання є й в інших містах України, де до віддалених районів також їздять тролейбуси по вулицях, де немає контактної мережі. Але ми продовжуватимемо будівництво тролейбусної лінії, щоб все ж повністю запустити рух тролейбусів по проспекту Богоявленському. Також продовжуватиметься і будівництво зарядної станції та облаштування диспетчерського пункту на кінцевій зупинці, щоб були умови для повноцінної роботи, як транспорту, так і працівників, які його обслуговуватимуть.” — додав Сметана.

Особливості маршруту

Новий маршрут з’єднає Корабельний район із залізничним вокзалом міста. Загальна довжина маршруту в обидві сторони становить 26 км (по 13 км в одну сторону). Під час тестових заїздів було підтверджено, що автономний запас ходу тролейбусів дозволяє безперешкодно долати весь маршрут без підзарядки.

Підтримка та рішення міської ради

Нагадаємо, що рішення про запуск нового тролейбусного маршруту було прийнято на засіданні виконкому Миколаївської міськради 25 вересня 2024 року. Маршрут має стати ключовою ланкою у розвитку транспортного сполучення між центром міста та віддаленими районами, зокрема Корабельним.

Нагадаємо, раніше ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button