Пригоди

За добу рятувальники ліквідували 29 пожеж на Миколаївщині

У багатьох випадках причиною загорянь стало необережне поводження з вогнем

Цей материал також доступний

Протягом 30 серпня та в ніч на 31 серпня 2024 року пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області працювали в надзвичайно напруженому режимі, ліквідувавши 29 пожеж. Особливо небезпечними були загоряння на відкритих територіях, де горіла суха трава, чагарники, пожнивні залишки та очерет на загальній площі 24 гектари.

Не оминули область і атаки окупантів. О 17:00 ворог здійснив атаку дронами типу FPV по Куцурубській громаді Миколаївського району. У селі Дмитрівка через атаку загорілась покрівля житлового будинку та суха трава поблизу. Завдяки оперативним діям рятувальників пожежі було швидко ліквідовано, жертв немає.

Загоряння сухостою неодноразово призводило до поширення вогню на господарчі споруди. Зокрема, у смт Криве Озеро та в селі Мигія Первомайського району, рятувальникам вдалося відвернути загрозу від житлових будинків, коли вогонь перекинувся на літню кухню, яка не експлуатується. У цьому ж районі черговий караул 23 ДПРЧ ліквідував пожежу на тимчасовому полігоні твердих побутових відходів, де площа горіння сягала одного гектара.Інші пожежі виникали в гаражах на території приватних домоволодінь у містах Первомайськ та Снігурівка, а також у спорудах господарчого призначення в селі Добре Баштанської громади.

У ліквідації пожеж брали участь близько 100 вогнеборців, задіяно 25 одиниць техніки, включаючи відділення місцевих пожежних охорон “Синюхин Брід” та “Первомайське”.

Незважаючи на значні зусилля рятувальників, у багатьох випадках причиною загорянь стало необережне поводження з вогнем з боку населення. Встановлення інших причин пожеж триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button