Пригоди

Миколаївець отримав 5 років за передачу координат ППО окупантам

Він еодноразово залишав коментарі, які виправдовували агресію рф проти України

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура повідомила про засудження 42-річного жителя Миколаєва за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України та виправдовування агресії рф.

Прокуратура заявила:

“За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської обласної прокуратури 42-річного жителя Миколаєва визнано винним у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 114-2, ч.2 ст.436-2 КК України)”.

Деталі справи:

У березні розпочався судовий розгляд під головуванням судді Івана Дірка. Обвинувачений за допомогою месенджеру «Telegram» поширив у групі проросійської спрямованості скріншот з сервісу «Google Maps» з місцем розташування підрозділів ЗСУ. Крім того, він надіслав кілька фотографій з розташуванням підрозділів протиповітряної оборони у Миколаєві.

Обвинувачений неодноразово залишав коментарі, які виправдовували агресію рф проти України, висловлював сподівання на окупацію міста та бажання воювати на боці держави-агресора. Злочинна діяльність фігуранта була припинена у вересні 2023 року, і на вирок суду він чекав під вартою. Прокурорами було доведено його провину, і він був засуджений до п’яти років позбавлення волі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button