ЕкономікаСуспільствоТема дня

52% миколаївців вважають, що МГЗ треба залишити в державній власності (опитування)

В онлайн-опитуванні взяли участь майже 1300 містян

Цей материал також доступний

“Чи треба продавати МГЗ через аукціон?”,– запитала редакція “Корабелов.Інфо” у миколаївців. За дві доби (30 – 31 березня 2023 року) в онлайн-опитуванні взяли участь майже 1300 мястян.

52% учасників опитування (більше 650-ти осіб) вважають, що завод повинен залишитись в державній власності. 30% респондентів (майже 400 чоловік) вважають, що потрібно продати МГЗ. 18% (понад 200 миколаївців) зазначили, що не знають відповіді на це питання.

опрос по НГЗ

У коментарях деякі учасники опитування поділилися своєю думкою. “Все, що в руках держави, все пох***не”; “Залишити державним – все одно, що спалити”, – пишуть одні.

“Якщо поставити біля керма людину типу Мєшина і тямущу команду, то чудово може працювати на державу. Але за нашої прогнилої, корумпованої системи це неможливо…”, – вважає Дмитро С.

“Державна власність – це величезна миска з грошима, з якої сьорбають всі, кому не ліньки”, – Ігор.

“Дуже шкода завод, стільки людей залишилося без роботи. Я працювала на МГЗ і дуже сумую за заводом”, – Наталя.

“Якщо грамотно продадуть, то буде працювати, адже там такий потенціал”, – Богдан.

“Та зрозуміло ж, що продадуть “кому треба” за заниженою ціною”, – Євген.

“У продажу Сеня бере участь? Війна не закінчилася, вже деребанят. У заводу є акціонери – робітники, нехай вирішують, проведуть збори. У держави підприємство вже було, вона продала його, тепер нехай х*й смокчуть і губою трясуть, скоро і до них час прийде звільнення з тимчасової роботи”, – Олександр.

“Тут справа в налагодженні поставок сировини і відвантаження переробленого. Кому?.. Тільки велика компанія “потягне” такий рівень потужності заводу… А у держави не зовсім компетентні люди зараз, щоб вирішувати виробничі питання такого гіганта. Зараз завод на “перетримці”, і це надовго. Так, продавати… Але для продажу, знову ж таки, потрібно створити умови (безпечний порт, підтримка державою і супровід юридичний)… Не продавши навіть, влаштують “дерибан”, – Чеширський Кіт.

“Якщо його продати через аукціон або залишити у держави, все рівно всі місцеві люди там працюватимуть, які там і працювали, і не як інакше.

Круто було б, якби зібралися всі ті, хто там працювали, і купували завод під себе, почали там виробництво і продавали куди потрібно, а куди потрібно – вони це вже точно знають, що всі ходили на рівних правах і тд… Але звичайно, як це законним шляхом оформити, доки на когось одну людину, або на всі акції роздати, і щоб тільки майбутнє заводу залежало безпосередньо від людей, які там працюють, але якщо якісь рейди ітд… Намагатимуться віджати завод – значить, потрібно буде чинити так усіх жінок, які там працюють, тому і не лізь нікуди. А всі мужики – біля воріт зі зброєю (я впевнений, у багатьох є офіційно зареєстрована). І тим самим зробити там ієрархію ОКТБ, щоб всі жили щасливо… І не посередність, відштовхуватися від цього, прикрашати Корабельний район і робити з нього Ласвегас”, – GoGoGo.

“Держава як інвестор і власник – ви що, смієтеся?”, – Paulmark.

“Якщо це буде приватне підприємство, у нього буде більше можливостей для розвитку”, – вважає (і не одна вона) Валентина К.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Тільки іноземні інвестори в змозі освоїти МГЗ,бо корупційна держава залишить людей на мізерній зарплатні і буде вигрібати увесь прибуток собі,як і Дерипаска.А ті підприємства які підпорярковані на пряму іноземним інвесторам процвітають,але не думаю,що іноземці кинуться купувати цей завод,бо є приклад з будівництвом турком заводу Байрактарів в Україні,тобто кругом гаплик!

  2. Государство не сможет вывести этот завод в прибыль. Для этого нужно иметь свой боксит и свой алюминиевый завод. У них нет ни первого, ни второго.
    Скорее всего завод похе..ят с перспективой зерноперевалки. Это если удастся отмахаться от рашки.
    Жалко бывших заводчан. Им, как ни странно, для сохранения завода больше подойдет оккупация.

    1. Ось і колаборанти проснулися! Окупації вам хочеться?! Ви ще не зрозуміли свого становища... А завод дійсно буде працювати, і дуже успішно. Але вже не вашого "хазяїна", а на вільну Україну! То ж пора вже перевзутись, "панаєхавшіє" без роду і племені!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button