Суспільство

Італійці створили концепт відбудови палацу культури "Корабельний"

"Сьогодні він зруйнований на 80%", - зазначають у міськраді

Цей материал також доступний

У Миколаєві відновлюють роботу міські палаци культури та їх творчі осередки, – повідомили в Миколаївській міській раді 4 березня 2023 р. Так, поступово повертаються до роботи ПК «Молодіжний», культурні заклади в Великій та Малій Коренихах, Варварівці, Тернівці, Матвіівці.

У мікрорайоні Кульбакине палац культури поки що виконує іншу, соціальну функцію. Туди містяни приходять за гуманітарною допомогою та по питну воду.

Однак відкритим залишається питання із закладами культури, які постраждали внаслідок ворожих російських обстрілів. Це, зокрема, палац культури “Корабельний” на пр. Богоявленському в Корабельному районі. На початку липня 2022 року російська ракета потрапила у будівлю ПК, сьогодні він зруйнований на 80%, – зазначає начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міської ради.

4 січня 2023 року, як повідомляв директор ПК “Корабельний” Олексій Чебан, відбувся відеозв’язок з партнерами з Італії – тоді визначилися з завданнями по виготовленню дизайн-проекту палацу культури.

І ось вже представники італійського архітектурного бюро надали концепт-візуалізацію для нової будівлі палацу, – повідомив у березні Юрій Любаров. За його словами, відбудовувати такі об’єкти доцільно лише після перемоги, але плани реконструкції створюють вже зараз.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Навіщо відновлювати незграбну будівлю сталінських часів? Вона віджила своє. Треба ,будувати щось відповідне [censored]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button