СуспільствоТема дня

Ще не пізно: у Миколаєві хочуть дати багатоповерхівкам гроші на генератори

Наступна сесія Миколаївської міськради розгляне Програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів співвласниками багатоквартирних будинків.

Про це йшлося на засіданні комісії з житлово-комунального господарства 20 грудня, пишуть « НікВести ».

Як розповів перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов, за проектом компенсувати планується до 50% вартості, але не більше 30 тисяч гривень.

За основу у Миколаївській міськраді прийняли аналогічну програму, ухвалену у Львові.

Механізм виділення коштів буде визначено пізніше на засіданні виконавчого комітету. За програму відповідатимуть департамент ЖКГ та департамент енергоефективності, остання структура буде безпосереднім виконавцем.

Подавати заявки планується через керуючі компанії та ОСББ, їх розглядатиме департамент енергоефективності. Генератори будуть спільною власністю співвласників.

Обсяг фінансування програми визначатиметься рішенням Миколаївської міської ради щодо виділення коштів із бюджету.

— Зараз зробити висновок, скільки жителів фактично знаходиться в місті Миколаєві досить складно. Отже, скільки житлових будинків візьмуть участь у цьому заході також, — зазначив Ігор Набатов.

У програмі йдеться про генератори потужністю 3 кіловати. Такі пристрої не зможуть задовольнити всі потреби мешканців, вони будуть призначені для підкачування води, облаштування місця обігріву для мешканців будинку, зарядки гаджетів.

Однак співвласники багатоквартирних будинків можуть придбати як генератор на 3 кіловати за 60 тисяч гривень та отримати компенсацію половини вартості, так і потужніший прилад, наприклад, за 200 тисяч та отримати 30 тисяч гривень компенсації.

Водночас, на пропозицію депутата Юрія Степанця, комісія з ЖКГ рекомендувала розширити програму та включити до неї інші незалежні пристрої альтернативного харчування. Це можуть бути, наприклад, потужні повербанки (3 кВт).

Раніше повідомлялося, що мешканцям львівських багатоповерхівок, які купуватимуть генератори, місто повертатиме 50% їхньої вартості.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button