СуспільствоТема дня

Тарифи на комуналку зростуть – нові зобов'язання України перед МВФ

В Україні підвищуватимуть тарифи на комунальні послуги під час війни і після: нові обов'язки перед МВФ

Цей материал також доступний

Українська влада в межах зобов’язань перед МВФ допускає поступове підвищення тарифів на комунальні послуги навіть під час війни. Відповідні плани передбачені в оновленому Меморандумі, підписаному керівництвом країни. Про це свідчить Меморандум з МВФ.

Зокрема, у документі йдеться про можливість підвищення тарифів з урахуванням соціальних аспектів та нової тарифної методології:

“Потенційні заходи реформ, як тільки дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів (з урахуванням нової тарифної методології та соціальних міркувань під час війни)”.

Влада також очікує, що будуть надані зовнішні фінансові ресурси та пряма бюджетна підтримка енергетичним підприємствам до моменту, коли в Україні відновляться достатні бюджетні надходження.

Після завершення війни реформи енергетичного сектору також будуть спрямовані на відновлення конкуренції на ринках газу, а також лібералізацію ринків електроенергії та газу. Уряд має затвердити план поступової лібералізації цих ринків та розробити відповідну дорожню карту з чітким графіком впровадження.

Меморандум із МВФ підписали президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Андрій Пишний.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button