СуспільствоТема дня

Мільйонери-пенсіонери: хто з обласних прокурорів отримує найбільші пенсії

Скандал із прокурорами-пенсіонерами набирає обертів: оприлюднено список отримувачів найбільших пенсій

Цей материал також доступний

Новий резонанс у суспільстві викликала публікація рейтингів прокурорів, які вже на початку своєї кар’єри отримують великі пенсійні виплати. Скандал набирає обертів після аналізу декларацій працівників обласних прокуратур, проведеного на основі даних Цензор.НЕТ. У списку опинилися як керівники обласних прокуратур, так і їхні заступники.

Рекордна пенсія заступника з Харкова Перше місце у рейтингу займає Станіслав Муратов, 43-річний заступник керівника Харківської прокуратури, який у 2023 році отримав 1 152 155 грн пенсії. Його колега, Андрій Кравченко (39 років), також із Харківщини, за минулий рік задекларував трохи меншу суму — 1 015 225 грн.

Чому отримують так багато? Громадськість задається питанням, чому відносно молоді керівники отримують настільки великі пенсійні виплати? Адже більшість з них мають лише 20 років стажу. Цікаво, що вік багатьох прокурорів, які вже на пенсії, не перевищує 50 років, а деякі навіть не досягли 40 років.

Вибірка із рейтингу:

  • Олександр Фільчаков (45 років), керівник Харківської прокуратури — 823 071 грн;
  • Катерина Шевцова (42 роки), керівниця Черкаської облпрокуратури — 785 435 грн;
  • Володимир Лимар (47 років), перший заступник керівника Харківської прокуратури — 714 749 грн.

В.о. керівника Миколаївської облпрокуратури також потрапив до рейтингу. Денис Фальченко, який працює у прокуратурі з 2004 року, задекларував 393 120 грн пенсії за 2023 рік.

Цей скандал має кілька ключових моментів:

  1. Великий обсяг пенсійних виплат у молодих прокурорів.
  2. Незрозумілі принципи нарахування таких виплат.
  3. Питання щодо необхідності реформи в системі виплат для чиновників.

На тлі широкомасштабного розслідування щодо надмірно високих пенсій для працівників обласних прокуратур України, Миколаївська обласна прокуратура теж не залишилася поза увагою.

Денис Фальченко, виконувач обов’язків керівника Миколаївської обласної прокуратури, став одним із тих, хто потрапив до списку прокурорів із найбільшими пенсіями. За 2023 рік він задекларував 393 120 грн пенсії, не досягнувши навіть 45 років. Зважаючи на те, що Фальченко працює в органах прокуратури з 2004 року, виникає питання, як саме формується такий розмір пенсійних виплат.

Але Фальченко – не єдиний представник Миколаївської прокуратури, який отримує значні суми. Ще одним фігурантом скандалу стала Віта Денисенко, керівниця Вознесенської окружної прокуратури, чия пенсія за 2023 рік склала 337 600 грн. Це вкотре викликає питання щодо справедливості пенсійної системи для чиновників.

Миколаївська прокуратура

  1. ФАЛЬЧЕНКО Денис Вікторович – перший заступник керівника
  2. Рябий Євгеній Іванович – Керівник Окружної прокуратури міста Миколаєва Миколаївської області
  3. Денисенко Віта Василівна – Керівник Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області
  4. Савицька Марія Валеріївна – Заступник керівника Миколаївська окружна прокуратура
  5. Кейс Світлана Василівна – начальник Врадіївського відділу Первомайської окружної прокуратури

Хто ще отримує значні пенсії в Миколаївській області?

Окрім Дениса Фальченка та Віти Денисенко, у Миколаївській області ще кілька працівників прокуратури отримують високі пенсії. За даними відкритих джерел, Євгеній Рябий, керівник Окружної прокуратури міста Миколаєва, задекларував 295 400 грн пенсії за минулий рік. Такі цифри підкріплюють думку про наявність системної проблеми з нарахуванням пенсій серед чиновників прокуратури.

Що далі?

Цей скандал має серйозні наслідки як для репутації прокуратури, так і для довіри до державних інституцій. Все більше українців виступають за реформування пенсійної системи, щоб забезпечити її прозорість та справедливість для всіх громадян. Проте поки що влада не поспішає реагувати на ці заклики.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button