ПолітикаСуспільствоТема дня

Зеленський поступився першим місцем! У Віталія Кіма більший баланс довіри українців

Віталій Кім обігнав Зеленського: результати нового опитування Центру Разумкова

Цей материал також доступний
Нові дані Центру Разумкова свідчать, що Віталій Кім, голова Миколаївської обласної військової адміністрації, має найвищий баланс довіри серед українських політиків. Попри те, що президент Володимир Зеленський зберігає перше місце за абсолютною кількістю підтримки, за балансом довіри-недовіри Кім обійшов навіть його.

Деталі опитування:

  • Віталій Кім отримав 46% довіри, що забезпечило йому найвищий позитивний баланс — 11,4%. Він випередив навіть президента, завдяки нижчому рівню недовіри серед респондентів.
  • Володимир Зеленський залишається лідером за загальним рівнем підтримки, який склав 51%, але водночас він має значну кількість негативних оцінок — 41,4%. Це робить його баланс довіри меншим, ніж у Кіма.

Топ-3 лідери за рівнем довіри:

  1. Віталій Кім — 46% довіри, баланс 11,4%
  2. Володимир Зеленський — 51% довіри, баланс 9,7%
  3. Василь Малюк (керівник СБУ) — 36% довіри, баланс 9,2%

Серед інших політиків із позитивним балансом опинився віцепрем’єр Михайло Федоров, який отримав 31% довіри при 24,5% недовіри, що теж свідчить про високу оцінку його діяльності з боку населення.

Антирейтинг довіри:

Серед тих, кому українці висловили найбільше недовіри, опинилися:

  • Юрій Бойко та Юлія Тимошенко, з рівнем недовіри у 79% кожен, що свідчить про глибоке розчарування населення у їхній діяльності.
  • Колишній президент Петро Порошенко68% недовіри, а також народна депутатка Мар’яна Безугла з 64% недовіри.
  • Андрій Єрмак, голова Офісу Президента, має 62% недовіри, що також демонструє сильний негативний тренд.

Методика опитування:

Опитування було проведено методом особистих інтерв’ю (face-to-face) на територіях, що контролюються урядом України, з 20 по 26 вересня 2024 року. Вибірка включала 2016 респондентів з 23 областей України та Києва, а теоретична похибка не перевищує 2,3%.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. даже не знаю что сказать, наверно опрос делался среди родственников Кима и Зеленского, и оказалось что у Кима больше родственников. Учитывая перечень палаты, странно что не 50х50

  2. Телевизор творит чудеса. Ким, ворующий безбожно на всех стройках - в любимцах. У этого народа нет шансов выбраться из ..опы.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button