ПригодиСуспільствоТема дня

Росіяни перекидають сили на Кінбурнську косу для проведення штурмів

Вони перекинули на косу дивізіон річкових катерів із Севастополя

Цей материал також доступний

На Кінбурнській косі, що на Миколаївщині, спостерігається напружена обстановка, оскільки російські війська посилюють свою присутність у цьому регіоні. Як повідомив речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин, окупанти нарощують свої сили для проведення штурмів і, ймовірно, планують форсувати території біля гирла Дніпра.

В. Волошин заявив під час телемарафону:

«У нас наразі там досить напружена ситуація. Противник намагається нарощувати свої сили та проводити штурми».

Також він додав, що минулого тижня окупаційні війська перекинули на Кінбурнську косу дивізіон річкових катерів із Севастополя, які використовуються для контролю території.

Кінбурнська коса як стратегічний об’єкт

Кінбурнська коса — це піщана коса, розташована неподалік Очакова та є частиною Чорноморського біосферного заповідника. Через своє стратегічне положення вона є важливим об’єктом не лише для українських захисників, а й для російської пропаганди. Росіяни намагаються розігрувати тут «історичний сценарій», порівнюючи поточні бойові дії з штурмом Очакова російським адміралом Суворовим під час російсько-турецької війни 1791 року.

Російські пропагандисти, включаючи зрадника Володимира Сальдо, вже заявляли про «повторення шляху Суворова» з націленістю на Одесу. Важливість Кінбурнської коси в цьому контексті важко переоцінити, адже вона відкриває доступ до Чорного моря і є символічною точкою на шляху до Одеси.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button