ПригодиСуспільство

До 81 тисячі гривень штрафу: у Миколаєві взялися за нелегальних продавців

Рейди на ринках Миколаєва: перевіряють документи у продавців і штрафують за порушення

Цей материал також доступний

З 8 жовтня у Миколаєві стартували перевірки документів у продавців на ринках міста. Цей захід проводиться Управлінням Держпраці спільно з міграційною поліцією ГУНП у Миколаївській області. Метою рейдів є виявлення порушень у сфері трудових відносин та недотримання правил ведення підприємницької діяльності.

Про це повідомляє «Суспільне».

Які документи потрібні?

За словами Олександра Передрія, головного інспектора відділу з питань праці, право на торгівлю надається лише при наявності свідоцтва про державну реєстрацію або витягу з ЄРДР. Продавці, що мають найманих працівників, зобов’язані укладати з ними трудові договори.

Випадок на ринку: переселенка з Херсона без документів

Під час однієї з перевірок було виявлено продавчиню з Херсона, яка не мала дозвільних документів для торгівлі продуктами. Жінка пояснила, що через близькість до зони бойових дій і загальну нестабільність їй доводиться “виживати як може”.

“Ми дуже близько живемо до Херсона. Там бойові дії. Не до цього. Виживає хто як може”, — сказала переселенка.

Працівники Держпраці не стали штрафувати жінку, проте наголосили на необхідності оформлення всіх необхідних документів.

Які штрафи загрожують порушникам?

Ігор Карпеєв, заступник начальника відділу з праці, зазначив, що за непрацевлаштування працівників передбачені штрафи. Для підприємців, які працюють нелегально або тримають неоформлених працівників, штраф може сягати 81 тисячі гривень за кожного такого працівника.

Перевірка документів на ринках триватиме до 13 жовтня. Усім продавцям варто упевнитися у наявності необхідних дозволів, аби уникнути штрафів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button