ПригодиСуспільствоТема дня

«Свої» фірми отримали дозволи на кіоски, поки триває війна!, - обурений соратник Сєнкевича

Миколаївська міськрада віддала дозволи на нові МАФи «своїм» фірмам

Цей материал також доступний

На сесії міськради, що пройшла 4 жовтня 2024 року, депутати затвердили дозвіл на встановлення семи МАФів для двох фірм з одним власником. У той час, як міська влада вже судиться з цим підприємцем через раніше встановлені незаконні кіоски, депутати вирішили надати йому нові дозволи. Скандал набирає обертів через те, що нові МАФи будуть встановлені на місцях, де нещодавно демонтували попередні кіоски. Директор департаменту внутрішнього фінансового контролю та протидії корупції Андрій Єрмолаєв стверджує, що депутати приховали це рішення у пакеті із відмовами, щоб уникнути уваги громадськості.

Як працює схема «МАФи під прикриттям»

Андрій Єрмолаєв зазначив, що дозвіл пройшов під час обговорення у пакетному форматі, де серед багатьох відмов на розміщення кіосків були сховані дозволи для конкретних фірм. Через це рішення пройшло без належного обговорення, а відсутність самого Єрмолаєва на сесії завадило йому зупинити це голосування. На думку посадовця, це виглядає як явний прояв схематозу:

«Я попереджав колег про те, що дозволи хочуть видати саме на ті місця, де зовсім нещодавно демонтували незаконні об’єкти. Проте вони не тільки не підтримали мене, але і продовжили схвалення дозволів. Такі схеми мають бути зупинені».

Нагадаємо, що директор антикорупційного департаменту Андрій Єрмолаєв – депутат міськради з мерської партії “Пропозиція”.

Хто отримав дозволи і як це впливає на місто?

Скандальні дозволи були надані двом фірмам: ТОВ «Перспектива-Ніко» (отримала три дозволи) та ТОВ «Нік-Естейт» (отримала чотири дозволи). Як з’ясувалося, обидві компанії мають спільного власника, який неодноразово потрапляв у поле зору антикорупційного департаменту. До цього фігурант справи вже отримував позови від міської ради, серед яких було скасування права власності на низку кіосків, що були незаконно встановлені раніше. Власник фірм – Середа Олег Анатолійович.

Єрмолаєв описав ситуацію так:

«Міськрада судиться з цими фірмами, щоб скасувати незаконні права власності, але одночасно видає їм нові дозволи. Це явний приклад, як однією рукою створюють проблеми, а іншою намагаються їх вирішувати. І все це під час війни, коли ресурси міста мають використовуватися з максимальною обережністю».

Чому громада та ЗМІ занепокоєні?

Відомо, що у фірм, які отримали дозволи, загалом 68 судових справ із міською радою, і більшість із них стосуються порушень у встановленні кіосків. Незважаючи на це, депутати вирішили надати фірмам доступ до місць, звільнених нещодавно. Ця ситуація викликає обурення, особливо на тлі зниження громадського контролю під час війни.

«Війна дала можливість схематозникам діяти під прикриттям патріотичних розмов, і я переконаний, що міськрада повинна розслідувати цей випадок», — підкреслив Єрмолаєв.

Директор антикорупційного департаменту також наголосив, що випадки подібних схем підривають довіру до місцевої влади і вимагають негайного службового розслідування, а також скасування даного рішення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button