Пригоди

Залізниця і шахти зупинились: Ворог атакував енергооб'єкти у восьми областях

Через російські атаки знеструмлені вісім областей України: страждають люди, залізниця і шахти

Цей материал також доступний

За останню добу російські обстріли та бойові дії призвели до масштабних знеструмлень у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. Про це повідомили в Міненерго. Постраждали не лише побутові споживачі, а й критична інфраструктура, включаючи залізницю та шахти.

Найбільше проблем зафіксовано у Дніпропетровській області: через обстріли пошкоджені повітряні лінії, що призвело до збоїв у русі потягів та знеструмлення домогосподарств. Хоча живлення частково відновлено, залишається велика напруга через можливі повторні атаки.

Донецька область також потерпала від обстрілів: вимкнуто кілька повітряних ліній, а також підстанцію. Це зупинило роботу шахт, у яких на момент інциденту перебувало 532 працівники. Лише завдяки швидким діям енергетиків вдалося відновити електропостачання, однак ситуація залишається вкрай небезпечною.

У Київській, Одеській та Івано-Франківській областях були завдані пошкодження безпілотниками (БПЛА), що вплинуло на електропостачання. У Київській області знеструмлювались домогосподарства, а в Одеській знову постраждала залізниця, що спричинило чергові збої у русі потягів.

Загалом атаки залишили без світла тисячі українців, підриваючи стабільність критичної інфраструктури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Нагадаю, що Ірландія продовжує приймати українців: https://www.gov.ie/en/publication/0d610-social-welfare-supports-ukraine/ Раджу жінкам з дітьми встигнути скористатися цією унікальною нагодою. Вічно це тривати не буде. У вас ще є час вивезти своїх дітей з під обстрілів в розвинену європейську країну з гарною освітою, медициною, соціальними програмами. Більше інформації у мене на сторінці (додавайтеся в друзі і читайте).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button