Суспільство

Кабмін скасував заборону на кондиціонери для чиновников та освітлення

Тепер можна дихати спокійно

Цей материал також доступний

Кабінет Міністрів України вирішив з 30 вересня скасувати рекомендацію для державних органів і підприємств обмежити використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення. Це випливає з розпорядження від 26 вересня 2024 року №910-р, на яке посилається РБК-Україна.

Попередня рекомендація, яка передбачала відключення кондиціонерів, обмеження зовнішнього освітлення будівель та прилеглих територій, повинна була діяти до 31 грудня 2024 року. Проте уряд прийняв рішення скоротити термін дії цієї рекомендації, завершивши її раніше – 30 вересня.

Крім того, скасовано обмеження для органів місцевого самоврядування щодо освітлення вулично-дорожньої мережі та парків.

Чому вводили ці обмеження?

У червні 2024 року, після масованих атак російської армії на енергетичну інфраструктуру України, в країні виник дефіцит електроенергії. Тоді уряд ухвалив відповідне рішення, щоб зменшити навантаження на енергосистему. Найскладніша ситуація спостерігалася під час літньої спеки, коли в середині липня відключення електроенергії тривали годинами, спричиняючи значні незручності.

Однак, після повернення в роботу енергоблоків на АЕС і зниження температур, дефіцит електроенергії поступово зменшився, і станом на кінець вересня відключення електроенергії взагалі не застосовуються.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button